Blog 2

Παροχή δωρεάν λάπτοπ ή τάμπλετ στoυς δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος

Το πιο τρομακτικό ταξίδι με αυτοκίνητο

Όροι χρήσης – Αποποίηση Ευθύνης

Hurricane In New York

Απίστευτη τρελή πτήση. Αδρεναλίνη

Ελβετία: ΟΧΙ στο άνοιγμα λογαριασμών βουλευτών

Kate Middleton topless photos

Τραπεζική αποδέσμευση της Σερβίας από ΕΕ.

Η Γερμανία θα κερδίσει 68 δις από την κρίση!

Ασήμαντα επικίνδυνα ανθρωπάκια… του Γιώργου Δελαστίκ

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων

Οι Ιρλανδοί χλευάζουν την Μέρκελ με χιούμορ….

Ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη στον αέρα.

Νόσος Chagas: Τρόμος από το νέο AIDS της Αμερικής.

To νέο εξώφυλο του Economist κάνει χιούμορ με το bankrun στην Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι “300” βουλευτές της νέας Βουλής.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης χτύπησαν οι Anonymοus hackers

Hurricane In New York

Απίστευτη τρελή πτήση. Αδρεναλίνη

The best wing suit /skydive

Ελβετία: ΟΧΙ στο άνοιγμα λογαριασμών βουλευτών. 14/9/2012

Η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών απάντησε αρνητικά στο αίτημα που κατέθεσε η ελληνική Βουλή, να ανοίξουν οι λογαριασμοί ελλήνων βουλευτών που πιθανότατα διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετική Συνομοσπονδία.

Όπως έχουμε ήδη απαντήσει με e-mail μας της 25ης Απριλίου και 11ης Μαΐου 2012, δεν είναι πολιτική της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών να προωθεί αιτήσεις με τέτοιο γενικό περιεχόμενο στο σύνολο των μελών της. Μέλη του Κοινοβουλίου, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμό στην Ελβετία. Οι ελβετικές τράπεζες ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν διαβεβαιώσεις πως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν διατηρεί λογαριασμό σ’ αυτές. Μάλιστα, η πολιτική ορισμένων τραπεζών, ενδεχομένως είναι να μην εκδίδουν τέτοιες αρνητικές διαβεβαιώσεις», αναφέρεται στην απάντηση της Ένωσης, που εκδόθηκε την 24η Ιουλίου 2012, πρωτοκολλήθηκε στη Βουλή τρεις μέρες αργότερα και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Υπενθυμίζεται ότι με εξαίρεση τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της προηγούμενης Βουλής είχαν εξουσιοδοτήσει τον γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου Αθ. Παπαϊωάννου να προωθήσει το αίτημά τους στο υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας, απ’ όπου στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών. Η Νέα Δημοκρατία είχε αντιταχθεί στη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως θα καταρράκωνε ακόμα περισσότερο το κύρος της χώρας, χωρίς να φωτίζει την αλήθεια για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.

Τραπεζική αποδέσμευση της Σερβίας από ΕΕ. 23/8/2012

serbiaΕπανάσταση στον τραπεζικό τομέα και στην λειτουργία της εθνικής οικονομίας αλλά και στην βαλκανική πολιτική φέρνει ο νόμος που ψηφίστηκε από το σερβικό κοινοβούλιο σύμφωνα με τον οποίο η Τράπεζα της Σερβίας εγκαταλείπει το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και υποχρεώνεται να λειτουργεί…
σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού.
Με την απόφαση αυτή η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Βελιγραδίου απαντά στην επικυριαρχία των Τραπεζών της Ευρώπης του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων. Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ivica Dacic παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της Τράπεζες της Σερβίας Dejan Soskic ενώ η θητεία του έληγε το 2016.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πολιτική απόφαση απάντηση στον απόλυτο έλεγχο της ΕΚΤ και του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος το οποίο υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται και λειτουργεί για την ευημερία των λαών της Ευρώπης. Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων !
Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί και την στροφή της Σερβίας προς μία πιο εθνικά υπερήφανη πολιτική αφού από την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση της ΕΕ η Σερβία δεν έχει κερδίσει τίποτα ιδιαίτερα δε μετά τις συνεχιζόμενες έμμεσες «πιέσεις» των Ευρωπαίων προς την Σερβία για την αναγνώριση του Κοσσόβου από το Βελιγράδι κάτι που κανένας πολιτικός της χώρας θα μπορούσε να πράξει.
Δεν ήταν τυχαία η πρόσφατη σύσφιξη των σχέσεων της Σερβίας με την Ρωσία μετά την εκλογή του νέου Σέρβου προέδρου Tomislav Nikolic, ούτε ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του Tomislav Nikolic, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Μόσχα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το Κόσσοβο και πως αν υπάρξουν επίσημες πιέσεις από την ΕΕ για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου θα σταματήσει άμεσα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Όπως φαίνεται το νέο πολιτικό δίδυμο της χώρας ο πρόεδρος Tomislav Nikolic και ο πρωθυπουργός Ivica Dacic έχουν αντιληφτεί από καιρό ότι η Δύση «εμπαίζει» την σερβική κυβέρνηση και τον περήφανο σερβικό λαό με το μέλλον του Κοσσόβου, αφού το 2008 η Δύση αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσόβου
πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την απόφαση 1244 του ΟΗΕ η οποία προέβλεπε την ύπαρξη ενός αυτόνομου Κοσσόβου εντός όμως της Σερβικής Ομοσπονδίας.
Η υποκρισία της Δύσης σε όλο της το μεγαλείο συναντά την αντίδραση ενός λαού που κατάλαβε ότι τον εξαπάτησαν και τον εκβιάζουν με παραχωρήσεις για να ενταχτεί σε μία Ένωση των τραπεζών και όχι των ευρωπαικών λαών.
Πηγή defencenet.gr

Η Γερμανία θα κερδίσει 68 δις από την κρίση! 21/8/2012

germanflag Αυτό γράφουν σήμερα γερμανικές εφημερίδες…

Πως αποδεικνύουν τους υπολογισμούς;
Η Ελλάδα βρήκε Τα λεφτά να πληρώσει το ομολογο των 3,2 δις που κατείχε η ΕΚΤ, με την μεγάλη έκδοση εντόκων γραμματίων (ναι το ομόλογο με το οποίο κινδυνευαμε να χρεοκοπησουμε όπως μας έλεγαν προεκλογικά).
Όταν η ΕΚΤ, λοιπόν, επιστέψει στις κεντρικές τράπεζες και μέσω αυτών στις χώρες, τα κέρδη από τα συγκεκριμένα ομόλογα, μιας και αγοράστηκαν σε τιμές σημαντικά κατώτερες της ονομαστικής, τότε η Γερμανία θα πάρει τα περισσότερα, αφού έχει και τη μεγαλυτερη συμμετοχή.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της FT Deutschland έως το 2026 οι λήξεις που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα σε ομόλογα που έχει η ΕΚΤ φτάνουν τα 12,7 δισ. ευρώ.
Η Handelsblatt μεταδίδει ότι σύμφωνα με τον οικονομολόγο Jens Boysen-Hogrefe του ινστιτούτου του Κιέλου τα τελευταία 3,5 χρόνια εξοικονόμησε 68 δισ. ευρώ σε κόστος δανεισμού. Το ποσό προκύπτει από τη σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού τη συγκεκριμένη περίοδο με το μέσο όρο από το 1999 έως το 2008.
Την ίδια ώρα, η Γερμανία καταγράφει σημαντικά κέρδη από τα πολύ χαμηλά επιτόκια (στη δεκαετία είναι στο 1,53% και μέχρι πριν λίγες μέρες λίγο πάνω από το 1,4%).

http://olympia.gr/

Ασήμαντα επικίνδυνα ανθρωπάκια… του Γιώργου Δελαστίκ

Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα λόγια και τα έργα τους. Είναι χαρακτηριστική η κωμωδία που παίχτηκε με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά του Γερμανού αντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είπε δημοσίως το αυτονόητο –ότι πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη και δεν προκαλεί τρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι… η Αθήνα δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους που της βάζει η ΕΕ και η Γερμανία και έτσι θα πρέπει να διακοπεί οριστικά η χρηματοδότησή της από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεσπάθωσε, υποτίθεται, κατά του Ρέσλερ. «Υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Τους θεωρώ –και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχουμε. Δεν ξέρω πια αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως ότι είναι ανεύθυνοι – και εν πάση περιπτώσει δεν θα τους περάσει», διακήρυξε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Δεν τόλμησε όμως να αναφέρει το όνομα του Γερμανού αντικαγκελάριου, παρόλο που ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι ένα περιφερόμενο πολιτικό πτώμα που πήρε το κόμμα του από το 14% και το έχει ρίξει δημοσκοπικά στο… 4% (!), προκαλώντας αμφιβολίες ακόμη και αν θα κατορθώσει να το βάλει στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν του χρόνου το Σεπτέμβριο στη Γερμανία, ξεπερνώντας το όριο εισόδου του 5%. Μύδρους κατά των «ανιστόρητων» που κάνουν «τραγικό και πολιτικό λάθος» με το να «πετούν κάθε μέρα επικοινωνιακά βελάκια σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής» εξαπέλυσε με τουπέ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ούτε αυτός τόλμησε να αναφέρει το όνομα του Ρέσλερ, παρόλο που οι συνεργάτες του Σαμαρά και του Βενιζέλου έλεγαν στους δημοσιογράφους και τα «παπαγαλάκια» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης ότι το Γερμανό αντικαγκελάριο είχαν στόχο οι δύο «γενναίοι» πολιτικοί αρχηγοί, ασχέτως του ότι δεν τόλμησαν να αναφέρουν το όνομα του Ρέσλερ ως γνήσιοι… «κουραδόμαγκες» που λέγαμε παλιότερα για κάτι τέτοιους γελοίους τύπους που παρίσταναν στα λόγια τους σκληρούς, ενώ στην πραγματικότητα ήταν της καρπαζιάς! Είναι αποκαλυπτική η στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος ενώ κάνει την «κότα» απέναντι στους Γερμανούς, κάνει επίδειξη πυγμής εναντίον των εργαζομένων και υπέρ των απεργοσπαστών. «Η ασυδοσία των συντεχνιών και των ισχυρών, αλλά και η ατιμωρησία των παρανόμων, τέλος! Δείξαμε στο προαύλιο της Χαλυβουργίας ότι εννοούμε αυτό που λέμε!» διακήρυξε στομφωδώς ο Σαμαράς, αναφερόμενος στο άνοιγμα του εργοστασίου με τα ΜΑΤ για να δουλέψουν οι κατάπτυστοι απεργοσπάστες. Μόλις ήρθε μάλιστα στην Αθήνα ένα άλλο γελοίο υποκείμενο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα κάνει η κυβέρνησή του περισσότερα από όσα επιτάσσει το Μνημόνιο που έχει διαλύσει τη χώρα!
Για να αντιληφθούμε βαθύτερα με πόσο γελοίους και επικίνδυνους πολιτικούς καραγκιόζηδες έχουμε να κάνουμε, αρκεί να παρουσιάσουμε κάποιες εμβριθείς διαπιστώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά. Στην Ελλάδα παρουσιάζουμε μια ακαμψία (!) στην πτώση των τιμών σε σχέση με την πτώση των εισοδημάτων» απεφάνθη. «Η ακρίβεια είναι μια σχετική έννοια. Όταν ο άλλος είναι άνεργος, όσο και να πέσουν οι τιμές πάλι ακριβά θα είναι τα προϊόντα», πρόσθεσε με διαβολική εξυπνάδα – άρα δεν έχει κανένα νόημα να φτηνύνουν αφού «πάλι ακριβά θα είναι»! Τι πρέπει να γίνει; Οι μεν επιχειρηματίες «να δείξουν κοινωνική ευθύνη», οι δε καταναλωτές «να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει, ώστε να μην αφήνουμε τον χώρο για να εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα της ακρίβειας» μας παρότρυνε ο υφυπουργός! Η κυβέρνηση δηλαδή να μην κάνει τίποτα κατά της ακρίβειας! Άντε να δει άσπρη μέρα ο ελληνικός λαός με τέτοιους μνημονιακούς εγκάθετους στην κυβέρνηση. Από τη μία έχουμε το Σαμαρά να ορκίζεται ότι θα κάνει περισσότερα από όσα τον διατάζουν οι Γερμανοί μέσω του Μνημονίου. Από την άλλη έχουμε τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Τάκη Ρουμελιώτη, μέχρι τον Ιανουάριο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, να δηλώνει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ορθά-κοφτά: «Στο ΔΝΤ γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί γιατί δεν είχαμε κανένα, απολύτως κανένα επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής του!».

«Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι ίδιοι οι στόχοι (σ.σ. του Μνημονίου) ποτέ δεν ήταν εφικτοί και ότι οι τόσο σκληρές πιέσεις επί μιας σειράς αυξανόμενα αδύναμων ελληνικών κυβερνήσεων να συμμορφωθούν με τους στόχους αυτούς έβλαψαν βαθιά την οικονομία της Ελλάδας», υπογραμμίζει η αμερικάνικη εφημερίδα και προσθέτει: «Ο κ. Ρουμελιώτης παραδέχθηκε ότι η Αθήνα είχε θλιβερή υστέρηση στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα, είπε, ήταν ότι οι αγριες περικοπές του προϋπολογισμού συνέτειναν στο σπιράλ προς τα κάτω, αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση μέσα στην Ελλάδα». Με άλλα λόγια, μας έθαψαν με το Μνημόνιο.

Αναδημοσίευση απο την εφημερίδα “ΠΡΙΝ”

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων 17/7/2012
Τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς των υπουργείων ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αναλυτικά οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς είναι οι εξής:

Υπουργείο Εξωτερικών

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Κασκαρέλης Βασίλης

Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας: Μίχαλος Παναγιώτης

Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Καλογερόπουλος Αριστείδης

Υπουργείο Οικονομικών

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Μέργος Γιώργος

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Θεοχάρης Χάρης

Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής: Παπακωνσταντίνου Χριστίνα

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας: Γούναρης Αβραάμ

Υπουργείο Εσωτερικών

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Ιωαννίδης Γιάννης

Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής: Συρίγος Αγγελος

Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων: Ζέτα Μακρή

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Στεφάνου Δημήτρης

Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης: Αναγνωστοπούλου Αννα

Υπουργείο Ανάπτυξης

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Τσόκας Σεραφείμ

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ): Γιαννούσης Γιάννης

Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων: Δασκαλάκης Μενέλαος

Γενική Γραμματεία Εμπορίου: Κομνηνός Στέφανος

Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας: Ευσταθόπουλος Σπύρος

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή: Στεργίου Γιώργος

Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων: Σιμόπουλος Στράτος

Γενική Γραμματεία Μεταφορών: Σταθόπουλος Νίκος

Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας: Μάγκλαρης Βασίλης

Γενική Γραμματεία Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων: Σελέκος Πέτρος

Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού Αθλητισμού

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Κυριαζής Θανάσης

Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων: Καλαϊτζής Γιώργος

Γενική Γραμματεία Πολιτισμού: Μενδώνη Στέλλα

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Γιαννακίδου Κυριακή

Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης: Καράτζολα Ελένη

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς: Κανελλόπουλος Παναγιώτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Ευαγγελίδου Μάρω

Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος: Αλεξιάδης Σωκράτης

Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Μαθιουδάκης Κώστας

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Γενική Γραμματεία Υπουργείου: Στρατινάκη Αννα

Γενική Γραμματεία Πρόνοιας: Μπέκου Ευθυμία

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Κοκκόρης Παναγιώτης

Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων: Δελαπόρτα Αννα

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 με τα ποσοστά των κομμάτων και τις έδρες που καταλαμβάνουν στη βουλή. 18/6/2012
Γραμμένοι 9.933.250
Ενσωμάτωση 99,73 %
Ψήφισαν 62,47 %
Ακυρα/Λευκά 0,99 %
Εκτός Βουλής 5,98 %

129 29,66 %
71 26,89 %
33 12,28 %
20 7,51 %
18 6,92 %
17 6,25 %
12 4,50 %
1,59 %
1,58 %
0,88 %
0,39 %
0,33 %
0,29 %
0,28 %

Οι Ιρλανδοί χλευάζουν την Μέρκελ με χιούμορ….

irish

Ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη στον αέρα.

Right wing spokesperson Kassidiaris attacks 2 female MPs in TV studio. watch:

Νόσος Chagas: Τρόμος από το νέο AIDS της Αμερικής. 1/6/2012

chagas disease

Μία ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά απειλητική για τη ζωή ασθένεια η οποία προκαλείται από μολυσμένα έντομα, είναι το «νέο AIDS της αμερικανικής ηπείρου», ανακοίνωσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Η παρασιτική ασθένεια ονομάζεται αμερικανική τρυπανοσωμίαση ή νόσος του Chagas και η εξέλιξη και εξάπλωσή της έχουν πολλές ομοιότητες με αυτές του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, γράφουν στην επιθεώρηση «PLOS Neglected Tropical Diseases».

Όπως το AIDS, έτσι και αυτή δύσκολα ανιχνεύεται, ενώ έχει μακρά περίοδο επωάσεως από την αρχική μόλυνση έως την εκδήλωση των χαρακτηριστικών συμπτωμάτων της.

Έτσι, στην αρχή ο ασθενής μπορεί να μην έχει καθόλου συμπτώματα ή να εκδηλώσει πυρετό, γενικό αίσθημα κακουχίας και πρήξιμο στο ένα μάτι – ενοχλήματα δηλαδή που δεν εγείρουν υπόνοιες για νόσο του Chagas.

Στη συνέχεια, η μόλυνση μπαίνει σε στάδιο ύφεσης για καιρό και μπορεί να περάσουν χρόνια πριν εμφανιστούν οι χαρακτηριστικές εκδηλώσεις της που είναι πρώτα δυσκοιλιότητα, πόνος στην κοιλιά και πεπτικά προβλήματα, και τελικά διόγκωση στην καρδιά και στα έντερα.

Μία άλλη ομοιότητα με το AIDS είναι ότι η νόσος μεταδίδεται εύκολα με τις μεταγγίσεις αίματος και, λιγότερο συχνά, από την έγκυο στο μωρό της.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι τράπεζες αίματος στις ΗΠΑ και στη Λατινική Αμερική εξετάζουν πλέον το προς μετάγγιση αίμα και για ίχνη της νόσου του Chagas.

Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως είναι μολυσμένοι από το παράσιτο που την προκαλεί 10 εκατομμύρια άνθρωποι, με την πλειονότητά τους να ζουν στην Βολιβία, το Λεξικό, την Κολομβία και την Κεντρική Αμερική. Ωστόσο, 30.000 από τους ασθενείς ζουν στις ΗΠΑ.

Η νόσος, που έως πρότινος περιοριζόταν στη Λατινική Αμερική, εξαπλώνεται στις ΗΠΑ εξαιτίας των αυξανόμενων ταξιδιών και της μετανάστευσης, λένε οι επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ, στο Χιούστον.

Επειδή είναι πολύ σοβαρή, μολύνει πολλούς ανθρώπους και υπάρχει δυνατότητα να προστατευθεί κανείς από την ανάπτυξή της, η νόσος του Chagas θεωρείται μία από τις Παραμελημένες Παρασιτικές Λοιμώξεις – μία ομάδα πέντε ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα και έχουν γίνει στόχος των ομοσπονδιακών αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) για να προστατευθεί η δημόσια Υγεία στις ΗΠΑ.

Νόσος των φτωχών

Η νόσος του Chagas προσβάλλει συνήθως ανθρώπους σε περιοχές που μαστίζονται από τη φτώχεια και οι περισσότεροι πάσχοντες στις ΗΠΑ είναι μετανάστες.

Εάν γίνει εγκαίρως αντιληπτή η μόλυνση από το υπαίτιο παράσιτο, μπορεί να αποτραπεί η νόσηση του φορέα με μία βαριά 3μηνη φαρμακευτική αγωγή.

Επειδή όμως έχει μακρά περίοδο επωάσεως και τα φάρμακα έχουν υψηλό κόστος, πολλοί φορείς δεν υποβάλλονται σε αυτή την προληπτική αγωγή.

Η μόλυνση με το παράσιτο κρούζειο τρυπανόσωμα συνήθως γίνεται με το δάγκωμα από ένα είδους κοριών, αλλά όπως προαναφέρθηκε το παράσιτο μπορεί να μεταδοθεί και με το αίμα μολυσμένων ανθρώπων.

Το έντομο απελευθερώνει στο αίμα του ανθρώπου το παράσιτο, το οποίο βρίσκει τελικά τον δρόμο προς την καρδιά, όπου ζει και πολλαπλασιάζεται.

Ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους που μολύνονται με αυτό, αναπτύσσουν τελικά διόγκωση της καρδιάς ή των εντέρων, που μπορεί να υποστούν ξαφνικά ρήξη οδηγώντας σε αιφνίδιο θάνατο.

Η νόσος του Chagas πήρε το όνομά της από τον βραζιλιάνο γιατρό που την πρωτοπεριέγραψε το 1909 – τον δρα Κάρλος Ριμπέιρο Τζουστινιάνο Τσάγκας.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ ανακοίνωσαν πέρυσι ότι ήταν η ασθένεια που κόστισε τη ζωή του Καρόλου Δαρβίνου.

Όπως είχαν γράψει, πιστεύουν ότι ο Δαρβίνος μολύνθηκε την δεκαετία του ’20, καθώς στο ημερολόγιό του είχε γράψει πως τον δάγκωσε ένα «μαύρο έντομο δίχως φτερά».

Ο πατέρας της Φυσικής Επιλογής πέθανε 47 χρόνια αργότερα από καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο οι επιστήμονες του Μέριλαντ πιστεύουν ότι συνάδει με τις καρδιολογικές συνέπειες της νόσου του Chagas.

To νέο εξώφυλο του Economist κάνει χιούμορ με το bankrun στην Ελλάδα.

economist

Η σύνθεση της νέας Βουλής

Ποιοι είναι οι “300” βουλευτές της νέας Βουλής. 7/5/2012

Επικρατείας

Αθανασίου Χαράλαμπος, Νέα Δημοκρατία
Χρύσανθος Λαζαρίδης, Νέα Δημοκρατία
Γιάννης Μιχελάκης, Νέα Δημοκρατία
Εμμανουήλ Γλέζος, ΣΥΡΙΖΑ
Θεανώ Φωτίου, ΣΥΡΙΖΑ
Τέρενς Κουίκ, Ανεξάρτητοι Έλληνες
Μιχάλης Γιαννάκης, Ανεξάρτητοι Έλληνες
Πύρρος Δήμας, ΠΑΣΟΚ
Φώφη Γεννηματά, ΠΑΣΟΚ
Θανάσης Παφίλης, ΚΚΕ
Παππάς Χρήστος, Χρυσή Αυγή
Λυκούδης Σπύρος, Δημοκρατική Αριστερά

Α’ Αθηνών – Με ενσωμάτωση 100% του εκλογικού αποτελέσματος
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγονται οι Αλέξης Τσίπρας (55.737), Ζωή Κωνσταντοπούλου (8.789), Νίκος Βούτσης (6.648).
ΝΔ: Εκλέγονται οι Όλγα Κεφαλογιάννη (12.837), Δημήτρης Αβραμόπουλος (11.986), Νικήτας Κακλαμάνης (10.075), Φωτεινή Πιπιλή(9.895), Βασίλης Κικίλιας (9.746), Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης (9.350), Προκόπης Παυλόπουλος (8.562) και Ανδρέας Ψυχάρης (5.276).
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Κώστας Σκανδαλίδης (9.815). Μένουν εκτός Διαμαντοπούλου Άννα, Αλευράς Νάσος, Γερουλάνος Παύλος, Οικονόμου Παντελής, Παπουτσής Χρήστος.
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά (8.172).
Χρυσή Αυγή: Εκλέγονται οι Μιχαλολιάκος Νικόλαος (25.616) και Βουλδής Ιωάννης (3.616)
ΚΚΕ: Εκλέγεται η Γαρυφαλλιά (Λιάνα) Κανέλλη (13.103)
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Ιωάννης Πανούσης (2.839)

Β’ Αθηνών – Με ενσωμάτωση 100% του εκλογικού αποτελέσματος
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγονται οι Σοφία Σακοράφα (28.316), Παναγιώτης Κουρουπλής (20.965), Δημήτρης Παπαδημούλης (15.526), Γιάννης Δραγασάκης (14.414), Ειρήνη (Ρένα) Δούρου (11.351), Δημήτρης Στρατούλης (8.746), Ολγα- Νάντια Βαλαβάνη (6.806), Πέτρος Τατσόπουλος (6.633), Ευκλείδης Τσακαλώτος (5.718).
ΝΔ: Εκλέγονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης (9.494), Κωστής Χατζηδάκης (9.370), Σοφία Βούλτεψη (8.692), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (7.835), Αργύρης Ντινόπουλος (7.548), Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης (7.387), Βαγγέλης- Βασίλειος Μεϊμαράκης (7.116), Αριστόβουλος (Άρης) Σπηλιωτόπουλος (6.850), Γεράσιμος Γιακουμάτος (6.585), Παναγιώτης (Πάνος) Παναγιωτόπουλος (5.993), Αννα Καραμανλή (5.949), Βύρων Πολύδωρας (5.746), Αικατερίνη Σιδηροπούλου- Παπακώστα (5.045), Γιάννης Παπαθανασίου (4.789).
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγονται οι Παναγιώτης Καμμένος (112.612), Ιωάννης Δημαράς (15.482), Βασίλης Καπερνάρος (8.925), Ιωάννης Μανώλης (5.540), Παύλος Κοντογιαννίδης (5.508).
ΚΚΕ: Εκλέγονται οι Αλεξάνδρα Παπαρήγα (98.725), Σπυρίδων Χαλβατζής (10.411), Λίνα Κροκίδη (10.049), Χρήστος Κατσώτης (10.018)
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγονται οι Ανδρέας Λοβέρδος (16.466), Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (7.932), Μίμης Ανδρουλάκης (7.547), Απόστολος Κακλαμάνης (7.018). Μένουν εκτός: Ραγκούσης Ιωάννης, Ευθυμίου Πέτρος, Δρέττα Αθηνά, Κουτρουμάνης Γεώργιος, Αποστολάκη Μιλένα, Ρέππας Δημήτρης, Βούρος Ιωάννης, Νταλάρα Άννα, Πρωτόπαπας Χρήστος, Χυτήρης Τηλέμαχος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα.
Χρυσή Αυγή: Εκλέγονται οι Μιχαλολιάκος Νικόλαος (68.694), Ελένη Ζαρούλια (5.054), Γεώργιος Γερμένης (4.656).
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγονται οι Φώτης- Φανούριος Κουβέλης (67.614), Γρηγόριος Ψαριανός (6.665), Οδυσσέας – Νίκος Βουδούρης (2.448).

Περιφέρεια Αθηνών – Ενσωμάτωση 100%
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγονται οι Αλέξης Μητρόπουλος (9.202) και Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου (5.856).
ΝΔ: Εκλέγονται οι Μάκης Βορίδης (8.023), Γεωργία Μαρτίνου (5.111), Γιώργος Βλάχος (4.657), Θανάσης
Μπούρας (4.003).
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγονται οι Πάυλος Χαϊκάλης (8.114) και η Ευγενία Αρβανίτη- Πρεβεζάνου (3.278)
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Ηλίας Κασιδιάρης (6.434)
ΚΚΕ: Εκλέγεται ο Ιωάννης Γκιόκας (5.464)
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου (4.000).
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται ο Βασίλειος Οικονόμου (1977).

Α’ Πειραιώς – Ενσωμάτωση 99,74%
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται ο Θεόδωρος Δρίτσας (6.683),
ΝΔ: Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (5.532).
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγεται ο Παναγιώτης Μελάς (4.812)
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Νικόλαος Κουζήλος (2.513),
ΚΚΕ: Εκλέγεται η Ελπίδα Παντελάκη (3.733)
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται η Μαρία Ρεπούση (1.111)
ΠΑΣΟΚ: Δεν εκλέγεται βουλευτής.

Β’ Πειραιώς – Ενσωμάτωση 100%
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγονται οι Παναγιώτης Λαφαζάνης (10.0002) και Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά (6.158).
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγοεται ο Ιωάννης Κουράκος (5.344)
ΚΚΕ: Εκλέγεται η Διαμάντω Μανωλάκου (7.223),
ΝΔ: Εκλέγεται ο Γιάννης Τραγάκης (4.040). Εκτός μένουν οι Νεράντζης Αναστάσιος και Κρανιδιώτης Φαήλος.
Χρυσή Αυγή: Εκλέγεται ο Ιωάννης Λαγος (5.181),
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Δημήτρης Λιντζέρης (3.211). Μένουν εκτός οι Νιώτης Γρηγόρης και Διαμαντίδης Ιωάννης.
Δημοκρατική Αριστερά: Εκλέγεται η Μαρία Γιαννακάκη (1925).

Α’ Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Εκλέγονται οι Κωσταντίνος Καραμανλής, Kώστας Γκιουλέκας, Καλαφάτης Σταύρος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Ράπτη Ελένη, Ορφανός Γιώργος
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγονται οι Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος), Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδης Ιωάννης
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Εκλέγονται οι Αηδονόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης), Γιαταγάνη Χρυσούλα- Μαρία
ΚΚΕ: Ζιώγας Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Θεοδόσιος
ΠΑΣΟΚ: Μαγκριώτης Ιωάννης, εάν δεν κρατήσει την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος
ΔΗΜΑΡ: Ξηροτύρη- Αικατερινάρη Ασημίνα
Χρυσή Αυγή: Γρέγος Αντώνιος

Β’ Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Εκλέγεται ο Θεόδωρος Καράογλου
ΣΥΡΙΖΑ: Εκλέγεται η Ευαγγελία Αμμανατίδου
ΠΑΣΟΚ: Εκλέγεται ο Χάρης Τσιόκας
ΚΚΕ: Εκλέγεται η Ελένη Γερασιμίδου
ΔΗΜΑ

© 2007 – 2010 futuresandoptions.gr All rights reserved
Όροι Χρήσης Επικοινωνία

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add