Απόκλιση 14% στα φορολογικά έσοδα το Μάιο

Απόκλιση κατά 3,5% από τον στόχο σημείωσαν οι εισπράξεις φορολογικών εσόδων το πεντάμηνο Ιανουάριος- Μάιος 2013. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία τον μήνα Μάιο σημειώθηκε υπέρβαση 4,9% στα έσοδα από τον ΦΠΑ σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδίδει την απόκλιση του πενταμήνου στα φορολογικά έσοδα στην παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων νομικών προσώπων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο οι ΔΟΥ εισέπραξαν 2,04 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 2,37 δισ. ευρώ (απόκλιση 14%) ενώ συνολικά το πεντάμηνο εισπράχθηκαν 10,17 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,54 δισ. ευρώ.
Τα συνολικά έσοδα του προϋπολογισμού, προ μείωσης επιστροφών, τον Μάιο ανήλθαν σε 3,56 δισ. ευρώ. Οι επιστροφές διαμορφώθηκαν σε 0,16 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 3,40 δισ. ευρώ, και ήταν μειωμένα 3,11% σε σχέση με τα καθαρά έσοδα Μαΐου 2012. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η μείωση αυτή που ανέρχεται σε 305 εκατ. ευρώ οφείλεται στη μεγάλη μείωση στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος Νομικών Προσώπων λόγω της παράτασης προθεσμίας. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί τους αμέσως επόμενους μήνες, καθώς θα έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας φορολογουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ

Check Also

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!

  Έχω αλλάξει κύρια κατοικία μέσα στο 2015, πώς το δηλώνω; Θα επιλέξετε το κίτρινο πλαίσιο και θα εισάγετε και τα στοιχεία της άλλης κατοικίας, θα τη χαρακτηρίσετε, θα την καταχωρήσετε και θα επιλέξετε μεταφορά στη δήλωση. Τέλος, θα επιλέξετε την τελευταία κύρια κατοικία και ξανά μεταφορά στη δήλωση. Τα στοιχεία της τελευταίας κύριας κατοικίας ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add