Futures and Options

Βουτιά για την τιμή του Bitcoin

Bitcoin

Ισχυρή διόρθωση για την τιμή του Bitcoin μετά τα υψηλά τριών μηνών που κατέκτησε την Δευτέρα στα 52956 δολάρια. Οι πωλητές πήραν τον έλεγχο και πίεσαν την τιμή του μπιτκοιν που κατέγραψε απώλειες πάνω από 17% φθάνοντας στα 42900 δολάρια.

Η βουτιά στο bitcoin έγινε την πρώτη μέρα που το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το μπιτκοιν ως επίσημο μέσο συναλλαγών και προχώρησε στην αγορά αξίας περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα. Το Ελ Σαλβαδορ είχε ανακοινώσει από τον Ιούνιο ότι θα χρησιμοποιήσει το μπιτκοιν ως νόμιμο μέσο συναλλαγών κάνοντας το πρώτο κράτος που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση. Διεθνής οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF) προειδοποίησαν πως το κρυπτονόμισμα θα βλάψει μακροπρόθεσμα την οικονομία.

Οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ μπορούν από χθές να χρησιμοποιούν το bitcoin για να πληρώσουν την εφορία, το ενοίκιο αλλά και να γευματίσουν στα McDonalds τα οποία ανακοίνωσαν ότι δέχονται το μπιτκοιν ως νόμισμα. Η χώρα μοίρασε μπιτκοιν αξίας 30 δολαρίων σε κάθε πολίτη και δημιούργησε το κρατικό ψηφιακό πορτοφόλι Chivo το οποίο υποστηρίζεται από την BitGo. Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε 400 bitcoin την Δευτέρα και άλλα 150 bitcoin την Τρίτη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι και άλλες χώρες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις ενώ ο Παναμάς ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νομοθεσία για την έγκριση των κρυπτονομισμάτων. Στο πρόσφατο παρελθόν χώρες όπως η Βραζιλία η Αργεντινή το Μεξικό αλλά και η Παραγουάη εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τα κρυπτονομίσματα.

Η χθεσινή πτώση έφερε μνήμες από τις βίαιες διορθώσεις στις 19 Μαΐου 2021 αλλά και τον Μάρτιο του 2020 με την πτώση της τιμής του μπιτκοιν από τα 8000 δολάρια στα 3000 δολάρια με την εμφάνιση της πανδημίας του COVID 19.

Συνεχίζονται και σήμερα οι πιέσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων

Συνεχίζεται και σήμερα η πτωτική τάση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το μπιτκοιν (BTC) βρίσκεται στα 45600 δολάρια καταγράφοντας απώλειες 2,50% ενώ το Ethereum (ETH) χάνει 2.23% στα 3335 δολάρια. Η τιμή του Ripple (XRP) υποχωρεί 6% στα 1,0577, και το Cardano (ADA) διαπραγματεύεται στα 2,3265 δολάρια με απώλειες 6,81%. Το Litecoin (LTC) ΄χανει το 1,21% τις αξίας του στα 176,10 δολάρια.

Exit mobile version