Futures and Options

Δρόμος του Τσίπουρου

Δρόμος του Τσίπουρου

Δρόμος του Τσίπουρου

9ος Δρόμος του Τσίπουρου

Η δρυς της ελπίδος

       ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο  Γ.Α.Σ.   Ροδοχωρίου Νάουσας σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με τον ΣΕΒΑΣ Ναουσας με την βοήθεια του Τσαγκερά  Γιώργου, για ακόμα μία χρονιά μαζί σας, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, θα διοργανώσουν:

  1. Τον παραδοσιακό αγώνα δρόμου 15.700 μέτρων και υψομετρική 450+, με την ονομασία «9ος Δρόμος του Τσίπουρου» και ώρα εκκίνησης την 10:30.

Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες, το τεχνικό  μπλουζάκι του αγώνα, όπως πάντα ξεχωριστό, και

η κλασική μικρή φιάλη  τσίπουρο !

Εκτός από τις γενικές κατηγορίες ανδρών- γυναικών θα υπάρχουν επιπλέον κατηγορίες στις ηλικίες 50+ και 60+ για τους άνδρες και 40+ και 50+ για τις γυναίκες. Μόνο ο πρώτος της κατηγορίας βραβεύεται.

Συνδρομη 16 ευρώ

  1. Παιδικος ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 1200 ΜΕΤΡΩΝ

Με ώρα εκκίνησης 10:10

Με κόστος συνδρομής 4 ευρώ

Περιλαμβάνει μετάλλιο, μπλούζα τεχνική, χυμο νερο, σνακ

Και κυπελλα για τα τρια πρώτα κορίτσια και αγόρια

  1. Λαϊκός αγώνας 5.500 χιλιόμετρα με κοστος συνδρομής 12 ευρώ και παροχές τεχνικό μπλουζάκι μετάλλιο για ολους και ελαφρύ γεύμα

Η κλασική μικρή φιάλη  τσίπουρο !

Εχτρα   βράβευση οι τρεις πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες

Αν η συμμετοχή ειναι μεγαλη θα γινουν και κατηγορίες

Η απόσταση αυτή απευθύνεται σ αυτούς που θελουν μεν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, να παρουν τα αναμνηστικά, μετάλλιο και μπλούζα, αλλά τους ειναι πολλα και δύσκολα τα 15 χιλιόμετραΔ)Αγώνας ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ TRAIL 28.500

Κόστος συνδρομής 30 ευρώ

Βράβευση γενική κατηγορία ανδρών και γυναικών. (3 πρώτοι καθε κατ.)

Συλλεκτικό μετάλλιο για όλους,

αθλητικό μακρυμάνικο πανωφόρι,

ελαφρύ γεύμα.

Η κλασική μικρή φιάλη  τσίπουρο !

Ένας σταθμός τροφοδοσίας και ενα η δυο σημεία νερού. Συμμετοχές θα γίνουν δεκτές για 60 ατομα με προτεραιότητα.

Προηγούνται 25% γυναίκες

(Αναλογούν 15 γυναίκες το λιγότερο, αν δεν συμπληρώνουν τότε θα δοθούν στους επόμενους άνδρες)

Για τον αγωνα αυτο οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 20/10/2019 και θα σταματησουν 10/11/2019 αυστηρά.

Για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής και την περιγραφή,

θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις

Οι αγώνες θα  διεξαχθούν στο Ροδοχώρι της Νάουσας που βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη 12 χλμ από Νάουσα και 32 χλμ από Βέροια. Μπορείτε να έρθετε είτε  μέσω εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Σκύδρας στρίβοντας για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι, είτε από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης–Βέροιας-Σκύδρας στρίβοντας πάλι για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι-Ροδοχώρι. Η απόσταση είναι 110 χλμ και ο χρόνος είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε.

Περιγραφή διαδρομών:

Α)Κλασικός Δρόμος του Τσίπουρου

Η εκκίνηση και ο  τερματισμός θα γίνουν στον προαύλιο χώρο της Μονής του Αγιου Γεωργίου, 2 χλμ μετά το Ροδοχώρι. Ξεκινάμε  παίρνοντας το δρόμο για το χωριό και πριν μπούμε μέσα κάνουμε δεξιά και με μία κυκλική διαδρομή ανεβαίνουμε ψηλά αγναντεύοντας την Ημαθιώτικη πεδιάδα έως την Θεσσαλονίκη. Κατηφορίζοντας προς το χωριό περνάμε από παλιό νεκροταφείο προυπάρχοντος οικισμού και από την Δρυ της Ελπίδος, δέντρο αιωνόβιο και τεράστιο, σύμβολο του τόπου, με τρεχούμενο νερό στη ρίζα του  και μετά από 400 μέτρα στο ΤΑΦ που σχηματίζεται στρίβουμε δεξιά. Μετά από 150 μ, φτάνουμε στην εκκλησία του χωριού όπου και θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού, στο 5,5 χλμ περίπου. Συνεχίζουμε στρίβοντας αριστερά και μετά τα τελευταία σπίτια μπαίνουμε σε δενδροφυτεμένες καλλιέργειες που δίνουν την θέση τους σε πυκνό δάσος και μονοπάτι. Η διαδρομή συνεχίζει πότε σε χωματόδρομο και πότε σε φαρδύ μονοπάτι πάντα μέσα σε πλούσια βλάστηση. Κατά την διαδρομή ξεπροβάλουν μέσα από τα δέντρα το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη, η εικόνα του οποίου ήρθε από τον Πόντο, κι οι χιονισμένες πλαγιές του Βερμίου με τις πίστες των 3-5 Πηγαδιών! Στο 11 περίπου χλμ της διαδρομής φτάνουμε στο δεύτερο σταθμό ανεφοδιασμού και πλέον οδεύουμε προς το τελευταίο πεντάρι της διαδρομής και περνώντας το τελευταίο ποτάμι στο 13ο χλμ ανεβαίνουμε για τον τερματισμό περνώντας από πλακόστρωτο μονοπάτι και φτάνουμε στο πίσω μέρος της μονής αφού περάσουμε μια ανηφόρα 50 μέτρων τερματίζουμε εμπρός από αυτήν.

Γενικά η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, με θετική ανάβαση 450 μέτρα περίπου λόγω και της μικρής απόστασης και ενδείκνυται για τον καθένα

Β)Παιδικός δρομος

Κυκλική διαδρομή περι την εκκλησία

χαμηλής δυσκολίας όπως  και πέρυσι

Γ)Λαϊκος δρόμος 5.500 χλμ . Ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο δια μέσου του χωριού και στην Εκκλησία εντος του χωριού, όπου υπάρχει και σταθμός τροφοδοσίας, στρίβουμε αριστερά και στο σημείο που τελειώνει η άσφαλτος ανεβαίνει και πάλι,αριστερά μέσα από δασωμένο δρόμο  και καταλήγει σε ανηφορικό μονοπάτι και περνώντας μέσα από τον αυλόγυρο του μοναστηριού, φτάνουμε στον τερματισμό.

Δ)Αγώνας ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ TRAIL 28.500

Θα δοθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες,για το τερέν της διαδρομής.

Στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού υπάρχει μεγάλη άνεση για παρκάρισμα και χώρο για αλλαγή ρούχων, W.C.

Οι διαδρομες θα είναι πολύ καλά σηματοδωτημένες και θα υπάρχουν σταθμοί, με νερά, χυμούς, σοκολάτες κλπ. Στα καίρια σημεία θα υπάρχουν και δείκτες. Μετά τον τερματισμό όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό στα αποδυτήρια της τοπικής ομάδος.

Παροχές της διοργάνωσης: Μετά τον αγώνα, για τους  συμμετέχοντες αθλητές, θα δοθεί γεύμα. Ο κάθε αθλητής με το νούμερό του μπορεί να παραλάβει το γεύμα του στον παρακείμενο χώρο εστίασης.

Η γιορτή θα συνεχιστεί σε παρακείμενο τσιπουροκάζανο όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες απόσταξη. Θα περάσουμε από  το τοπικό επισκέψιμο οινοποιείο ArgatiaWinery, του Παναγιώτη Γεωργιάδη, χορηγού της διοργάνωσης, όπου θα ενημερωθούμε για τη διαδικασία της οινοποίησης και της παραγωγής κρασιού . Υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων, για όσους θέλουν να διανυκτερεύσουν και θα σας ενημερώσουμε για τυχόν προσφορές για την διοργάνωση από αυτά.

Θα δοθούν μετάλλια και  σ’ όλους τους συμμετέχοντες. Θα βραβευτούν με κύπελλα οι  πρώτοι του καθε αγώνα σε άνδρες και γυναίκες. Όπου υπάρχει κατηγορία πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 (πέντε) άτομα. Τυχόν επιπλέον βραβεύσεις θα ανακοινωθούν μετά τον τερματισμό. Οι απονομές θα γίνουν κατά την διάρκεια του γεύματος. Οι προθεσμίες  εγγραφών θα τηρηθούν ακριβώς.

Η κλασική μικρή φιάλη  τσίπουρο !

Exit mobile version