Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω Brexit

Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω Brexit

Περαιτέρω ενίσχυση σημειώνει σήμερα Τετάρτη (6/7) ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δείχνει να ενισχύεται όλο και περισσότερο σε μία περίοδο που η αστάθεια στην αγορά ολοένα και μεγαλώνει, κυρίως λόγω του Brexit.

Συγκεκριμένα, περί τις 9:45 π.μ. ο χρυσός βρίσκεται στο +0,72% και τα 1.368,45 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες ώρες το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε τα 1.372 δολ. ανά ουγγιά, το οποίο αποτελεί υψηλό 28 μηνών.

Οι κύριοι λόγοι που ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε τόσο υψηλές τιμές συνδέονται κυρίως με το Brexit και τις επιπτώσεις του, στρέφοντας τους επενδυτές ολοένα και περισσότερο προς το πολύτιμο μέταλλο.

Με τη στερλίνα να βρίσκεται σε χαμηλό 31 ετών, τις ασιατικές μετοχές να βρίσκονται σε αστάθεια και την Ευρωζώνη να βιώνει μία μικρή κρίση, οι αναλυτές αναμένουνε ότι το ράλι του χρυσού θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

 

 

Check Also

Χρυσός Ημερήσιο Γράφημα

Θετικό momentum για την τιμή του χρυσού

Διόρθωση για την τιμή του χρυσού χθές στις διεθνείς αγορές καθώς το πολύτιμο μέταλο έκλεισε με απώλειες 0,50% στα 1286,3 δολάρια η ουγγιά αφού διαπραγματευόταν για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας πάνω από τα 1290 δολάρια. Τα κέρδη που κατέγραψε το δολάριο (USD) πίεσαν και τις τιμές των πολύτιμων μετάλων παγκοσμίως, καθώς ο πρόεδρος της ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add