Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω Brexit

Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω Brexit

Περαιτέρω ενίσχυση σημειώνει σήμερα Τετάρτη (6/7) ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δείχνει να ενισχύεται όλο και περισσότερο σε μία περίοδο που η αστάθεια στην αγορά ολοένα και μεγαλώνει, κυρίως λόγω του Brexit.

Συγκεκριμένα, περί τις 9:45 π.μ. ο χρυσός βρίσκεται στο +0,72% και τα 1.368,45 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες ώρες το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε τα 1.372 δολ. ανά ουγγιά, το οποίο αποτελεί υψηλό 28 μηνών.

Οι κύριοι λόγοι που ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε τόσο υψηλές τιμές συνδέονται κυρίως με το Brexit και τις επιπτώσεις του, στρέφοντας τους επενδυτές ολοένα και περισσότερο προς το πολύτιμο μέταλλο.

Με τη στερλίνα να βρίσκεται σε χαμηλό 31 ετών, τις ασιατικές μετοχές να βρίσκονται σε αστάθεια και την Ευρωζώνη να βιώνει μία μικρή κρίση, οι αναλυτές αναμένουνε ότι το ράλι του χρυσού θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

 

 

Check Also

xrysos

Χρήσιμες πληροφορίες για τον χρυσό

1. Το μεγαλύτερο γνωστό ψήγμα χρυσού στον κόσμο βρέθηκε κοντά στο Moliagul στην Βικτώρια της Αυστραλίας το 1869. Είχε βάρος 72 κιλά. Το ονόμασαν ‘Welcome Stranger” (“Καλωσήρθες Ξένε”). 2. Οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί χρυσού, υπεύθυνοι για το ένα τρίτο σχεδόν της παγκόσμιας παραγωγής είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία. 3. Η Ινδία θα παραμείνει ενδεχομένως ο ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add