Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω Brexit

Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω Brexit

Περαιτέρω ενίσχυση σημειώνει σήμερα Τετάρτη (6/7) ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο δείχνει να ενισχύεται όλο και περισσότερο σε μία περίοδο που η αστάθεια στην αγορά ολοένα και μεγαλώνει, κυρίως λόγω του Brexit.

Συγκεκριμένα, περί τις 9:45 π.μ. ο χρυσός βρίσκεται στο +0,72% και τα 1.368,45 δολ. ανά ουγγιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τις προηγούμενες ώρες το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε τα 1.372 δολ. ανά ουγγιά, το οποίο αποτελεί υψηλό 28 μηνών.

Οι κύριοι λόγοι που ο χρυσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε τόσο υψηλές τιμές συνδέονται κυρίως με το Brexit και τις επιπτώσεις του, στρέφοντας τους επενδυτές ολοένα και περισσότερο προς το πολύτιμο μέταλλο.

Με τη στερλίνα να βρίσκεται σε χαμηλό 31 ετών, τις ασιατικές μετοχές να βρίσκονται σε αστάθεια και την Ευρωζώνη να βιώνει μία μικρή κρίση, οι αναλυτές αναμένουνε ότι το ράλι του χρυσού θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

 

 

Check Also

τιμη χρυσου

Πως θα Συνεχίσει η Τιμή Χρυσού Μετά την Συσσώρευση?

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει την φάση συσσώρευσης γύρω από την περιοχή των $1950 μετά την ισχυρή διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά των 2073 δολαρίων ανά ουγγιά που έφθασε στις 7 Αυγούστου 2020. Η τιμή του χρυσού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών εξαιτίας της αβεβαιότητας και αστάθειας που δημιούργησε η εξάπλωση του κορωναιού ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add