Futures and Options

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑΕργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση

Επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έως και 75.000 ευρώ μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις του εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που προβλέπει την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος (δημόσια δαπάνη) ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ, είναι κατανεμημένος ανά 20 εκατ. ευρώ για κάθε τομέα και  θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο που εστιάζει στους τομείς που προαναφέρθηκαν.

Ύψος Επενδυτικών σχεδίων10.000€ – 150.000€ \\ 50% Επιδότηση

Τομείς Δραστηριότητας

Το πρόγραμμα επιδότησης αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται:

Όροι και προϋποθέσεις

Δικαίωμα επιδότησης από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχουν αποκλειστικά υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης:

  1. έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας
  2. διαθέτουν, ως κύρια ή δευτερεύουσα δραστηριότητα, τους επιλέξιμους ΚΑΔ της επένδυσης καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών αυτών τελευταίων διαχειριστικών χρήσεων
  3. έχουν κατ’ ελάχιστον τις παρακάτω ΕΜΕ μισθωτής εργασίας το έτος που προηγείται της ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης, ως εξής:




Επιλέξιμες δαπάνες

Στις επιλέξιμες δαπάνες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Διαβάστε επίσης Ψηφιακό βήμα – ΕΣΠΑ

Βρείτε όλες τις επιδοτήσεις που είναι ανοιχτές σήμερα

Exit mobile version