Futures and Options

Η Τιμή του Εθέρεουμ Ξεπέρασε τα 2300 Δολλάρια

Ethereum τιμή εθερεουμ Ισχυρή άνοδος για την τιμή του Ethereum

Η τιμή του Εθέρεουμ (Ethereum) συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του κάνοντας διαδοχικά ιστορικά υψηλά καθώς ο ενθουσιασμός για την αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται και οι δείκτες στην Wall Street βρίσκονται επίσης σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Από την αρχή του χρόνου η τιμη του Ethereum έχει κέρδη 219% ενώ το τελευταίο δωδεκαμηνο καταγράφει ιλλιγιώδη κέρδη της τάξεως του 1396%.

Η τιμή του Εθέρεουμ τώρα βρίσκεται στα 2379 δολλάρια και η κεφαλαιοποίηση έχει φθάσει τα 275 δις δολλάρια ξεπερνώντας σε αξία πολλές εταιρίες κολοσούς εισηγμένες στα χρηματιστήρια. Το ράλλι στην τιμή του Ethereum υποστηρίζεται από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ που δείχνουν ότι η αμερικάνικη οικονομία βρίσκεται σε ισχυρή φάση ανάπτυξης μετά το σοκ της υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Τα στοιχεία του πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν χθές καθυσήχασαν τους επενδυτές καθώς η αύξηση του πληθωρισμού ήταν στα αναμενόμενα επίπεδα.

Ένας άλλος παράγοντας που βοηθά το ράλλι του Εθέρεουμ είναι η ισχυρή ανάπτυξη το τομέα decentralized finance (DeFi) ο οποίος έχει ξεπεράσει τα 55 δις δολλάρια αλλά και η επικείμενη εισαγωγή του DeFi στις χρηματοοικονομικές αγορές έχει δημιουργήσει ισχυρό ενδιαφέρον για τα ψηφιακά νομίσματα.

Το καλό κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων επιβεβαιώνεται και από τα νέα ιστορικά υψηλά στην τιμή του Bitcoin. Το μπιτκοιν τώρα βρίσκεται στα 63696 δολλάρια  καταγράφωντας άνοδο 3,47%. Η τιμή του Litecoin καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,5% και διαπραγματεύεται στα 271 δολλάρια (USD).

Η εισαγωγή της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων Coinbase στο χρηματιστήριο του Nasdaq επίσης βοηθά στο καλό κλίμα γύρο από το ψηφιακά νομίσματα καθώς θα προσφέρει ένα εργαλείο σε περισσότερους επενδυτές, τόσο ιδιώτες όσο και θεσμικούς επενδυτές να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ο όγκος συναλλαγών στα παράγωγα του Ethereum (ETHUSD) επίσης έχει εκτοξευθεί στα 4 δις ημερησίως ενώ τα ανοιχτά συμβόλαια έχουν φθάσει τα 8 δις δολλάρια.

Η ωριαίες συναλλαγές στο Ethereum blockchain έχουν φθάσει το ρεκόρ των 52,707.179 συναλλαγών.  Στον αντίποδα προβληματίζουν τα υψηλά κόστη του ethereum network τα οποία αυτήν την εβδομάδα έχουν υποχωρήσει στα 11,08 δολλάρια ανα συναλλαγή αλλά και το γεγονός ότι το νούμερο δύο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Πολλοί αναλυτές των κρυπτονομισμάτων (cryptocurrencies) παρά τα διάφορα προβλήματα πιστεύουν ότι η τιμή του Εθέρεουμ σύντομα θα ξεπεράσει το 3000 δολλάρια.

Exit mobile version