Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Private equity fund Μία ιδιωτική εταιρεία υψηλού κινδύνου που αγοράζει πλειοψηφικές συμμετοχικές ή και όλο το μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα. Στη συνέχεια προβαίνει σε αντικατάσταση της διοίκησης της προβληματικής επιχείρησης, αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση αυτής, την εξυγιαίνει και την επαναφέρει στην κερδοφορία ...

Ι

Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Private equity fund

Μία ιδιωτική εταιρεία υψηλού κινδύνου που αγοράζει πλειοψηφικές συμμετοχικές ή και όλο το μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα. Στη συνέχεια προβαίνει σε αντικατάσταση της διοίκησης της προβληματικής επιχείρησης, αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση αυτής, την εξυγιαίνει και την επαναφέρει στην κερδοφορία με τελικό στόχο να την πωλήσει με δημόσια προσφορά και να καταγράψει υπερκέρδη. Πιο γνωστά ιδιωτικά κεφάλαια μετοχικών συμμετοχών είναι: α) το Blackstone Group με έδρα τη Νέα Υόρκη β) το KKR (Kohlberg Kravis Roberts) με έδρα τη Νέα Υόρκη γ) το Carlyle Group με έδρα την Ουάσινγκτον δ) το Permira Funds με έδρα τη Φραγκφούρτη και ε) το Texas Pacific Group με έδρα το Σαν Φραντσίσκο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ

Historic Volatility
Οι παρελθοντικές τιμές και διακυμάνσεις της μετοχής δίνουν την ιστορική της μεταβλητότητα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Παράγωγα χρηματοοικονομικά προιόντα

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add