Futures and Options

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων 30-49 χρονών.

επιδότηση ανέργων ΟΑΕΔ

επιδότηση ανέργων ΟΑΕΔ

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων 30-49 χρονών.

Tο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων 30-49 χρονών.

Οι ωφελούμενοι θα ανέρχονται σε 10.000 ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον, όπως εξήγησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, οι όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι το ΕΣΠΑ οργανώνει τον τρόπο διαχείρισης των προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προβλέπει την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών με ιδιαίτερες πρόνοιες για τους μακροπρόθεσμα (άνω των 12 μηνών) ανέργους και τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Για τους μακροχρόνια ανέργους θα υπάρχει η διευκόλυνση να μην ισχύει η υποχρέωση πρόσληψης για τρεις μήνες μετά το τέλος της επιδότησης, η οποία ισχύει για τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Έτσι δεν θα αποτρέπεται η πρόσληψη με επιδότηση.

Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη των ανέργων και την απασχόλησή τους για 12 μήνες. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανέργων θα ανέρχεται στις 10.000. Η αναζήτηση των ανέργων για πρόσληψη θα γίνεται υποχρεωτικά από το μητρώο του Οργανισμού και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι 10 επιλογές υποψηφίων. Ο ΟΑΕΔ θα αναρτήσει πρώτα στην ιστοσελίδα του τη σχετική πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις και θα καλέσει τους ανέργους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και το βιογραφικό τους.

Σε όλα τα προγράμματα αναζήτησης ανέργων για νέες θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να μπουν με κλειδάριθμο στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα αναζήτησης ανέργων του ΟΑΕΔ και εκεί θα έχουν δυνατότητα μέχρι 10 επιλογές ανέργων που ταιριάζουν και να κάνεις επιλογή μετά από συνέντευξη. Μέσα θα έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη βιογραφικά και τα προσόντα των ανέργων.

Το σύστημα αναζήτησης είναι συνδεδεμένο με το σύστημα Εργάνη και έτσι κάθε νέα αναγγελία πρόσληψης στο Εργάνη διαγράφει αυτομάτως τον άνεργο από το σύστημα αναζήτησης ανέργων του ΟΑΕΔ κι έτσι δεν θα υπάρχουν άστοχες επιλογές.

ΟΑΕΔ: Ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης έως και 70.328 ανέργων μέχρι τα τέλη του 2016

Προσεχώς η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος στους δικαιούχους

ΕΣΠΑ: Έρευνα, καινοτομία και ΜμΕ πρωταγωνιστούν στις νέες δράσεις

Τα 10+1 προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του 2016

Exit mobile version