Futures and Options

Πως δημιουργούνται τα Bitcoin

Πως δημιουργούνται τα Bitcoin

Στo χρηματοπιστωτικό σύστημα των κεντρικών τραπεζών, τα καινούριο χρήμα δημιουργείται από την κεντρική τράπεζα της κάθε χώρας. Το δίκτυο Bitcoin δεν έχει κεντρική τράπεζα κι έτσι, το σύστημα χρειάζεται έναν εναλλακτικό μηχανισμό για την εισαγωγή του ψηφιακού νομίσματος σε κυκλοφορία.

Οι δημιουργοί του Bitcoin έλυσαν αυτό το πρόβλημα με έναν πολύ έξυπνο τρόπο. Χιλιάδες υπολογιστές διάσπαρτοι στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για την επεξεργασία των συναλλαγών σε Bitcoin. Οι υπολογιστές αυτοί ονομάζονται «ανθρακωρύχοι» (miners) και η διαδικασία εκκαθάρισης των συναλλαγών σε Bitcoin «εξόρυξη». Ονομάστηκε έτσι γιατί περίπου κάθε 10 λεπτά, ένας «ανθρακωρύχος» κερδίζει σε έναν υπολογιστικό αγώνα και παίρνει ένα βραβείο 25 bitcoins, αξίας περίπου 12.500 δολαρίων. Αυτό το βραβείο παρέχει ισχυρό κίνητρο για να ενταχθούν στη διαδικασία της συναλλαγής εκκαθάρισης Bitcoin όλο και περισσότεροι, βοηθώντας το ψηφιακό νόμισμα να παραμείνει αποκεντρωμένο.

Αυτό το βραβείο μειώνεται στο μισό κάθε τέσσερα χρόνια. Αν κανείς κάνει τους μαθηματικούς υπολογισμούς θα δει ότι δε θα υπάρχουν περισσότερα από 21 εκατομμύρια bitcoins σε κυκλοφορία. Η τελευταία μείωση της αξίας του δώρου (bitcoin halving) έγινε στις 11 Μαιου 2020.
Κάθε συναλλαγή που γίνεται στο δίκτυο του Bitcoin, ελέγχεται για την εγκυρότητά της και στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σε ένα block μαζί με άλλες συναλλαγές που έχουν ελεγθεί. Κάθε δέκα λεπτά, δημιουργείται και ένα νέο block για να φιλοξενήσει αυτές τις συναλλαγές, το οποίο σχετίζεται με το αμέσως προηγούμενο αλλά κι όλα τα υπόλοιπα blocks που έχουν δημιουργηθεί πριν από αυτό, σχηματίζοντας έτσι την αλυσίδα των μπλοκ (block chain). Ένας μαθηματικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να γίνει ο συσχετισμός του νέου block με τα προηγούμενα. Μόλις βρεθεί η λύση του αλγόριθμου τότε θα δημιουργηθεί το νέο block και μαζί με αυτό θα δημιουργηθεί κι ένας συγκεκριμένος αριθμός bitcoins. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται Mining κι έχει πάρει το όνομά της ως μια σύγχρονη αναπαράσταση των χρυσωρύχων του περασμένου αιώνα.

Η καλύτερη επιλογή για κάποιον αρχάριο είναι να αγοράσει το ψηφιακό νόμισμα μέσω ιστοσελίδων ανταλλαγής, που επιτρέπουν να αγοράσετε με συμβατικά νομίσματα όπως δολλάριο ή ευρώ bitcoins από άλλους χρήστες. Μπορείτε να δείτε τις τιμές bitcoin σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία μπορεί να αντλήσει μετρητά από τον τραπεζικό σας λογαριασμό και να τα μετατρέψει σε bitcoins στην τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης.

μάθε εδώ περισσότερα για το bitcoin
Τι είναι το bitcoin?

 

Exit mobile version