Ράλι για την τιμή του χρυσού

Ράλι για την τιμή του χρυσού

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε την συνεδρίαση της Δευτέρας ο χρυσός κερδίζοντας 27 δολλάρια και διαγράφοντας όλες τις απώλειες που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τιμή του χρυσού έκλεισε στα 1201,10 δολάρια η ουγγιά ενώ λίγο νωρίτερα κατέγραψε το υψηλό της ημέρας στα 1207 δολάρια η ουγγιά.

Οι επενδυτές περιμένουν τα οικονομικά νέα που θα ανακοινωθούν από την Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και τις εξελίξεις απο τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της για το θέμα του χρέους.

Η άνοδος στην τιμή του χρυσού σήμερα ωφείλεται στην αναζήτηση ενός ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου, αλλά και στην πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου που σημειώθηκε σήμερα έναντι του ευρώ αλλά και των άλλων κύριων νομισμάτων.

Έντονες διακυμάνσεις για τις τιμές του χρυσού και των άλλων πολύτιμων μετάλων αναμένεται για την εβδομάδα μέχρι οι επενδυτές να αξιολογήσουν την έκθεση της FED σχετικά με την πορεία της Αμερικανικής οικονομίας, αλλά και πότε θα προχωρήσει στην αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.

Check Also

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία Κ.ΑΛ.Ο

Συνεργασία Υπουργείου Εργασίας- Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για την Κ.ΑΛ.Ο.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Ευάγγελος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, υπέγραψαν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Στους στόχους του Συμφώνου Συνεργασίας ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add