Futures and Options

Προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών του ΟΑΕΔ: Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Προγράμματα  απόκτησης εργασιακής εμπειρίας νέων 18 έως 29 ετών του ΟΑΕΔ: Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Σχετικά με τα  δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ απόκτησης εργασιακής εμπειρίας τεσσάρων μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών και για 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας), εκπαίδευσης ή κατάρτισης, που ως σκοπό έχουν να εισαχθούν στην αγορά εργασίας, η έναρξή τους προβλέπεται για το προσεχές διάστημα.

Σε ότι αφορά την προκήρυξη της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης για τα δύο νέα Προγράμματα ο ΟΑΕΔ καλούνται:

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους παρόχους θέσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ), που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα οριστεί με Δημόσια Πρόσκληση που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ, συγκεκριμένα την άλλη εβδομάδα.

Στην αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις περιγράφουν την ειδικότητα, το περιεχόμενο της ειδικότητας και το εκπαιδευτικό επίπεδο (Δευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση) των ανέργων/ωφελουμένων στους οποίους επιθυμούν να παρέχουν εργασιακή εμπειρία.

Στη συνέχεια, ο ΟΑΕΔ, βασιζόμενος  στις προσφερθείσες από τις επιχειρήσεις θέσεις, θα καταρτίσει  αυτοματοποιημένα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) , πίνακες ανέργων ανά ειδικότητα και Περιφερειακή Ενότητα, από τους ήδη εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού ανέργους – αναζητούντες εργασία με Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Η ένταξη των ανέργων στους πίνακες θα γίνει σύμφωνα με την ειδικότητα για την οποία διαθέτουν συναφή τίτλο σπουδών ή σύμφωνα με τις -οριζόντιες- ειδικότητες σε τομείς διοίκησης και διάθεσης (πωλήσεις) που έχουν δηλώσει στην Εξατομικευμένη Προσέγγιση / βιογραφικό. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, αλλά υποδεικνύονται από τους εργασιακούς συμβούλους των ΚΠΑ2 στις επιχειρήσεις, με βάση τους πίνακες ανέργων ανά ειδικότητα και με σειρά προτεραιότητας. Προτεραιότητα δίνεται στους γονείς ανήλικων τέκνων, με απόλυτη προτεραιότητα στις μητέρες, και έπονται οι άνεργοι με την μεγαλύτερης διάρκειας (σε ημέρες), εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των νέων στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ και την έκδοση του δελτίου Ανεργίας είναι τα ακόλουθα:

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να προσέρχονται για την επικαιροποίηση του βιογραφικού τους ή την εγγραφή τους μέχρι την 30η ημέρα από την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και τις ΚΟΙΝΣΕΠ.

 

Διαβάστε ακόμη…..

Δημόσια Πρόσκληση για τα δύο νέα Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας του ΟΑΕΔ για άνεργους νέους ηλικίας 18- 29 ετών

Exit mobile version