Futures and Options

Τι είναι το Εθέρεουμ – Ethereum (ETH)

Εθέρεουμ Ethereum

Το Εθέρεουμ – Ethereum είναι ένα ψηφιακό νόμισμα (ΕΤΗ) αλλά και μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα (blockchain) ανοικτού κώδικα που ξεκίνησε το 2013 από τon Vitalik Buterin. Ο Buterin εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων. Αυτό είναι μια ουσιαστική διαφορά σε σχέση με το Μπιτκοιν γιατί ο Satoshi Nakamoto ο δημιουργός του bitcoin παραμένει άγνωστος και είναι ένα μυστήριο η ταυτότητα του το οποίο δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Το Ethereum είναι μια πλατφόρμα Do It Yourself (DIY) για αποκεντρωμένα προγράμματα, γνωστά και ως Dapps ή decentralized apps. Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού λέγεται Solidity. Στην πλατφόρμα Εθέρεουμ (Ethereum) μπορούν να κτιστούν πολλές εφαρμογές βασισμένες στο blockchain του Ethereum (έξυπνα συμβόλαια για χρηματοοικονομικές συνναλαγές, αποθήκευση συμφωνιών, ιδιοκτησιακά δικαιώματα, ιατρικά αρχεία, και λίγο πολύ οποιαδήποτε άλλα αρχεία θέλετε να αποθηκεύσετε χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές blockchain. Η πλατφόρμα Ethereum διαθέτει χιλιάδες ανεξάρτητους υπολογιστές που λειτουργούν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Μόλις αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα στο δίκτυο Ethereum, αυτοί οι υπολογιστές, γνωστοί ως κόμβοι (nodes) θα βεβαιωθούν ότι εκτελούνται όπως γράφονται. Tο ethereum είναι μία εφαρμογή ανοικτού πηγαίου κώδικα το οποίο δεν ανήκει αλλά ούτε και ελέγχεται από κανένα άτομο.

Το νόμισμα του Ethereum λειτουργεί περίπου όπως το Μπιτκοιν (Bitcoin – BTC) και ονομάζεται Ether (ETH). Το νόμισμα μπορεί επίσης να εξορυχθεί (mining), όπως και το Bitcoin, και η αξία και η τιμη του Ethereum ψηφιακού νομίσματος καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Το νόμισμα Ether είναι ψηφιακό και μπορεί να αποσταλεί οπουδήποτε στον κόσμο και σε οποιονδήποτε, στιγμιαία. Η προσφορά και η ζήτηση του ETH δεν ελέγχεται από καμμιά κυβέρνηση ή εταιρία, η διαχείριση του είναι αποκεντρωμένη και ποσοτικά περιορισμένη, υπάρχει δηλαδή περιορισμένος αριθμός Ether σε κυκλοφορία. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα εθερεουμ για να κάνουν συνναλαγές, και διάφορες πληρωμές για την αγορά προιόντων και υπηρεσιών.

Πώς να αποκτήσετε Ethereum;

Για να αποκτήσετε το ψηφιακό νόμισμα Ethereum, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος τρόπος είναι να γίνεται ανθρακωρύχος (miner) του Ethereum ενώ επίσης μπορείτε να αγοράσετε το  Ethereum μέσα από κάποια πλατφόρμα που κάνει συνναλαγές σε κρυπτονομίσματα και πλέον υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες πλατφόρμες συνναλαγών σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να αγοράσετε το Ethereum με δολλάρια Αμερικής (USD) Ευρώ (EUR), Βρετανικές λίρες (GBP) ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Δείτε την τιμή του Ethereum σήμερα.

Exit mobile version