4993 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

“Ξεπαγώνουν” από αύριο 2.170 προσλήψεις στο Δημόσιο και μέσα στις επόμενες μέρες  οι θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο αναμένεται να φτάσουν στις 4.993 .

Οι φορείς που αιτούνται να προσλάβουν νέο προσωπικό είναι: δήμοι, ΔΕΗ, υπουργεία, εφορείες αρχαιοτήτων, σχολεία, Ελληνική Στατιστική Αρχή, Λιμενικό, ΕΚΑΒ, ερευνητικά κέντρα, ΑΔΜΗΕ, Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ΟΑΕΔ και άλλοι φορείς.

Επί συνόλου θα γίνουν 1.290 μόνιμες και 3.703 εποχικές προσλήψεις. Εκτιμάται  ότι οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι διοικητικοί, οι οικονομολόγοι, οι τεχνικοί, οι μηχανικοί, οι εργάτες, οι στατιστικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι  διασωστές.

Το ΑΣΕΠ και άλλοι φορείς, οι οποίοι είχαν εκδώσει προκηρύξεις, θα θέσουν νέες προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους. Στους φορείς που διακόπηκε η υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες που απομένουν έως την προθεσμία που είχε οριστεί.
Από το ΑΣΕΠ αναμένεται να προσδιοριστεί νέα εικοσαήμερη προθεσμία για τις 30 θέσεις στατιστικολόγων στην ΕΛΣΤΑΤ και τις 186 θέσεις διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ.
Στο Λιμενικό θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων για 49 θέσεις λιμενοφυλάκων. Σύντομα θα ξεκινήσει και η διαδικασία πρόσληψης ειδικών επιστημόνων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τις νέες προθεσμίες από τον ΟΑΕΔ αναμένουν οι υποψήφιοι για τις 918 θέσεις στο Δημόσιο, που προορίζονται για ΑμεΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους και άλλες ειδικές κατηγορίες.
Στη ΔΕΗ συνεχίζεται κανονικά, με άδεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η υποβολή αιτήσεων για εποχικούς τεχνίτες. Ομοίως, είναι ανοιχτή η κατάθεση αιτήσεων και για τις θέσεις των ερευνητών σε πανεπιστήμια, συνεργάτες στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ενώ αρχίζουν οι διαδικασίες και για συμβασιούχους σε δήμους.

Check Also

Lavris Hotels

MARKETING EXECUTIVE

MARKETING EXECUTIVE: Η Ξενοδοχειακή μονάδα Cooee Lavris Hotels & Spa 4* που βρίσκεται στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου Κρήτης αναζητεί Marketing Executive με ειδίκευση στον ξενοδοχειακό κλάδο για τον σχεδιασμό marketing plan και branding strategy καθώς και για την υλοποίησή τους. Απαιτούμενα προσόντα: • Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος ή Τουριστικών επιχειρήσεων • Γνώση digital marketing • ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add