Έναρξη πληρωμής Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Καταβάλλονται σήμερα, οι πρώτες πληρωμές του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στους πρώτους 1.350 δικαιούχους. Το υπουργείο Εργασίας, προχώρησε στην πίστωση των ποσών που δικαιούνται οι παραπάνω περιπτώσεις, αφού πήρε τη θετική απάντηση από τους 13 δήμους που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν δοθεί για έγκριση άλλες 1.000 περιπτώσεις δικαιούχων, που θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, τα ποσά που αντιστοιχούν από το συγκεκριμένο βοήθημα, έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι όλες οι περιπτώσεις που πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός του περασμένου Νοεμβρίου. Το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει περίπου 12.000 περιπτώσεις δικαιούχων στους δήμους για επανέλεγχο και δόθηκε έγκριση για τις πρώτες 1.350 περιπτώσεις, ενώ αναμένεται να δοθεί και για άλλες 1.000 περιπτώσεις έως το τέλος του έτους. Οι υπόλοιποι 9.650 δικαιούχοι θα ελεγχθούν σταδιακά εντός του Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι συνολικά, έως τις 19 Δεκεμβρίου, είχαν προκύψει περίπου 23.000 δικαιούχοι που αντιστοιχούν σε περίπου 33.000 ωφελούμενους. Το υπουργείο Εργασίας προτρέπει όσους έχουν υποβάλλει αίτηση τον Νοέμβριο, να σπεύσουν στους δήμους που έχουν πραγματοποιήσει τη διαδικασία ένταξης στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για να διαπιστώσουν εάν θα λάβουν τώρα το βοήθημα ή έως το τέλος του έτους.

Check Also

Δωδεκάμηνη απασχόληση 180 ατόμων ως επικουρικό προσωπικό

Η Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου ενέκρινε τις διαδικασίες πρόσληψης και απασχόλησης 180 ατόμων ως επικουρικό προσωπικό και με σχέση εργασίας που ορίζεται από το Ιδιωτικό Δίκαιο Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.). Η απασχόληση θα έχει διάρκεια δώδεκα μηνών, ενώ η κατανομή των θέσεων θα γίνει κυρίως σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας διάφορων Περιφερειών, αλλά και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add