Έπεσε η τιμή του πετρελαίου κατά 4%

Έπεσε η τιμή του πετρελαίου κατά 4% περίπου την Τετάρτη εξαιτίας απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο αργού τύπου sweet light και παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,78 δολάρια ή 3,9% στα 44,45 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό πετρέλαιο τύπου brent ίδιας λήξης σημείωσε πτώση 1,13 δολαρίων ή 2,3% στα 48,47 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου μετά από άλμα 3% την Τρίτη.

Τονίζεται ότι σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) της χώρας, τα οποία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,9 εκατομμύρια βαρέλια μέσα στο χρονικό διάστημα που εξετάζουμε, φτάνοντας στα 406,7 εκατ. βαρέλια και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπέθεσαν ότι θα υπήρχε αύξηση των αποθεμάτων κατά 4 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα. Σύμφωνα με την EIA, το παρόν επίπεδο αποθεμάτων αποτελεί το υψηλότερο από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας το 1982.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αερίου υποχώρησαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια στα 238,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Ιανουαρίου ανατρέποντας και πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 400.000 βαρέλια.

 

Απώλειες για χρυσό και κέρδη για πετρέλαιο

Η διακύμανση της τιμής του πετρελαίου από το 1861 έως σήμερα

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών η τιμή του χρυσού

Check Also

Αρνητικό έδαφος για το χρυσό

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός για τρίτη διαδοχική ημέρα. Η αγορά του πολύτιμου μετάλλου επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα διεξαχθεί σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 3,5 δολάρια ή 0,3% ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add