Απώλειες για χρυσό και κέρδη για πετρέλαιο

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ο χρυσός την Τρίτη, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν αναζητώντας περισσότερο αποδοτικές τοποθετήσεις. Από την άλλη, το πετρέλαιο ανέκαμψε, καθώς έχει επανέλθει η αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 0,2% κλείνοντας στα 1.178 δολάρια ανά ουγγιά.
Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης (παράγωγα) Φεβρουαρίου του αργού ενισχύθηκαν κατά 3,4%, καταγράφοντας άνοδο στα 57,12 δολάρια ανά βαρέλι.
Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα το πετρέλαιο σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν το 43%, οδεύοντας προς τη χειρότερη χρονιά από το 2008.

 

Γιατί ο λευκός χρυσός είναι πιο ακριβός από τον κίτρινο;

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Αυξάνει τα αποθέματα χρυσού η Ρωσία

Οι 10 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού

Check Also

τιμη πετρελαίου

Πετρέλαιο: Νέα θεαματική πτώση -10% του αμερικανικού αργού

Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού πετρελαίου υποχωρούσε κατά 2,2% κατά την διάρκεια της Αμεικάνικης συνεδρίασης, καθώς ένας σημαντικός παίκτης άρχισε να πουλάει μαζικά προθεσμιακά συμβόλαια futures λήξης Ιουνίου. Η τιμή του «light sweet crude», ή WTI, αμερικανικού αργού νωτίτερα στην διάρκεια μτης Ασιατικής διαπραγμάτευσης βυθίστηκε έως 15% στα 10,88 δολάρια, αφού ήδη απώλεσε ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add