Αρνητικό έδαφος για το χρυσό

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός για τρίτη διαδοχική ημέρα. Η αγορά του πολύτιμου μετάλλου επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα διεξαχθεί σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 3,5 δολάρια ή 0,3% τερματίζοντας στα 1.200,9 δολάρια την ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αντίστοιχες απώλειες στην τιμή του χρυσού υπήρξαν και κατά τις προηγούμενες μέρες αυτής της εβδομάδας. Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, σημειώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κρατήσει το επίπεδο των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.

Ειδικότερα, την Τρίτη ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 3,80 δολ. ή 0,3% κλείνοντας στα 1.204,40  δολ. ανά ουγγιά.

 

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή

Προσδιορισμός μάζας και καθαρότητας του χρυσού

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του χρυσού

Check Also

xrysos

Χρήσιμες πληροφορίες για τον χρυσό

1. Το μεγαλύτερο γνωστό ψήγμα χρυσού στον κόσμο βρέθηκε κοντά στο Moliagul στην Βικτώρια της Αυστραλίας το 1869. Είχε βάρος 72 κιλά. Το ονόμασαν ‘Welcome Stranger” (“Καλωσήρθες Ξένε”). 2. Οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί χρυσού, υπεύθυνοι για το ένα τρίτο σχεδόν της παγκόσμιας παραγωγής είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία. 3. Η Ινδία θα παραμείνει ενδεχομένως ο ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add