Εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας

Εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας στο taxisnet

Έως 31/12 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εκτυπώσουν από το taxisnet αλλά και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Η διαδικασία εκτύπωσης στο gsis είναι πολύ απλή καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί ο χρήστης με τους κωδικούς του taxisnet.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας τους. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει πάντα στο όχημα του την απόδειξη, που ουσιαστικά αντικαθιστά το σήμα. Όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο δηλαδή διπλάσιο της αξίας του τέλους κυκλοφορίας. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη ΓΓΠΣ με διασταυρώσεις και θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω TAXISnet.
Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση να δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λόγω των νέων δεδομένων που επικρατούν στην οικονομία.

Τέλη κυκλοφορίας εκτύπωση

Με τρεις απλές κινήσεις μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Στο  ειδοποιητήριο από την ΑΑΔΕ υπάρχει και ένα QR Code και σκανάροντας το, μπορούν οι υπόχρεοι να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, με την χρήση του mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό της πληρωμής.

Επίσης οι ιδιοκτήτες μπορουν να τα πληρώσουν μέσω web banking, με την χρήση του κωδικού RF, για μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας

Εκτός απο τους δύο παραπάνω τρόπους οι οδηγοί μπορούν επίσης να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα υποκαταστήματα των τραπεζών και στα υποκαταστήματ των ΕΛΤΑ.

 

Το σήμα αυτοκίνητου σε δόσεις

Συμφέρουσα από κάθε άποψη είναι η πληρωμή για το σήμα αυτοκίνητου με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Οι πελάτες των τραπεζών με επαρκή όρια έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σταδιακά τον φόρο ακόμη και ως τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια σημαντική ταμειακή διευκόλυνση, η οποία είναι δυνατή μέσω της υπηρεσίας άτοκων δόσεων. Ακόμη όμως κι αν επιλεγεί η εφάπαξ πληρωμή μέσω πιστωτικής, ο κάτοχός της κερδίζει μία άτοκη περίοδο χάριτος που μπορεί να φθάσει ως και τον ενάμιση μήνα, μεταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο για μετά τα Χριστούγεννα τη συγκεκριμένη πληρωμή. Οι εφετινές προσφορές δίνουν τη δυνατότητα αποπληρωμής από 3 ως και 9 άτοκες δόσεις. Επιπλέον, εφόσον γίνει σωστή επιλογή στην ημερομηνία που θα δοθεί η εντολή στην τράπεζα, η καταβολή των δόσεων ή του συνολικού ποσού μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και στα μέσα Φεβρουαρίου.
Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση της πιστωτικής κάρτας για τη συγκεκριμένη συναλλαγή είναι τα εξής:
1. Ατοκες δόσεις. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει ως και σε 9 άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτόν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αναβάλλουν για τον επόμενο χρόνο την εξόφληση του συγκεκριμένου φόρου, ελαφρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι εφόσον κάθε μήνα ο κάτοχος της κάρτας εξοφλεί το υπόλοιπό του, δεν επιβαρύνεται με τόκους.
2. Μετάθεση πληρωμών. Ολες οι πιστωτικές κάρτες δίνουν τη δυνατότητα μετάθεσης της εξόφλησης μιας αγοράς ως και κατά 50 ημέρες. Λόγω του τρόπου λειτουργίας του «πλαστικού» χρήματος, η αποπληρωμή μιας συναλλαγής που γίνεται σήμερα πραγματοποιείται 15-20 ημέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού που την περιλαμβάνει. Αρα συμφέρει τον κάτοχο της κάρτας να δώσει την εντολή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μετά την έκδοση του λογαριασμού του Δεκεμβρίου προκειμένου να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο είτε την πληρωμή της πρώτης εκ των δόσεων ή του συνόλου του ποσού, εφόσον επιλεγεί η εφάπαξ εξόφληση.

Σημειώνεται ότι η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά με τους τρόπυς που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ενώ πλέον έχει καταργηθεί και το αυτοκόλλητο σήμα.

Τελη κυκλοφορίασ παραταση

Στελέχη του Υπουργείου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στα τελη κυκξλοφορίασ μετά την 31 Δεκεμβρίου και πιθανότατα για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου δεδομένης της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης εξαιτίας το κωροναιου.

 

Check Also

ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Έκδοση κλειδάριθμου με ψηφιακό ραντεβού

Η δυνατότητα έκδοσης κλειδάριθμου έπειτα από ψηφιακό ραντεβού με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ δίνεται πλέον στους πολίτες, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής πύλης για ζωντανή επικοινωνία και τηλεδιάσκεψη των πολιτών με εκπροσώπους της ΑΑΔΕ. Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησαν σήμερα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σημειώνοντας πως καινοτόμος αυτή υπηρεσία προσφέρεται μέσω της ενιαίας ηλεκτρονικής ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add