Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Ενεργοποιείται από τις 27/1/2014 η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας 360 ευρώ στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σύμφωνα με νέα εγκύκλιο.

Με την απόφαση του υπουργού, επεκτείνεται η καταβολή του βοηθήματος ανεργίας και σε εκείνους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και έχουν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, είναι δε ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.
Δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων.

 

Εισφορά αλληλεγγύης

Ειδοποιητήρια στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών

 

 

Check Also

Η Ελληνική κρίση σε αριθμούς.

Η Ελληνική κρίση σε αριθμούς. Τα στατιστικά της ελληνικής κρίσης: 25%: Η ελληνική οικονομία (ΑΕΠ) έχει συρρικνωθεί κατά 25% από τα τέλη του 2008. 27,1%: Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει 1,3 εκατομμύρια άνεργοι, με την τελευταία καταγραφή του Ιανουαρίου 2015, από 604 ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add