Η Σιθωνία στη Χαλκιδική ταράζει τα νερά!

Η Σιθωνία στη Χαλκιδική ταράζει τα νερά!

Η Σιθωνία στη Χαλκιδική ταράζει τα νερά!

Λένε για τα τρία πόδια της Χαλκιδικής, πως όποιος είναι εργένης πηγαίνει για διακοπές στο πρώτο, την Κασσάνδρα, όταν κάνει οικογένεια πάει στο δεύτερο, τη Σιθωνία, και όταν… χωρίζει πάει στο τρίτο, το Άγιον Όρος.

Η Νικήτη, στη Σιθωνία, είναι γνωστή για τις εξωτικές παραλίες της και τις ήσυχες οικογενειακές διακοπές. Όχι πια! Ένας πολύ δραστήριος δήμαρχος ο Γιάννης Τζίτζιος και μια φρέσκια ομάδα εθελοντών  με επικεφαλής τον δημοσιογράφο και ιστορικό Μιχάλη Μουστάκα, έχουν βαλθεί να αλλάξουν την τουριστική φυσιογνωμία του τόπου. Παραστάσεις κρατικού θεάτρου, workshops, postmodern exhibitions  και installations, και με αφορμή το έτος Μόραλη,  έκθεση ζωγραφικής της γνωστής εικαστικού Ναταλίας Θωμαΐδη πνευματικό τέκνο του μεγάλου καλλιτέχνη που σημάδεψε με το έργο του τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα σε τρεις μήνες, μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη λιπασμάτων στην παραλία της Νικήτης, μεταμορφώθηκε σε σύγχρονη εικαστική εγκατάσταση που φιλοξενεί την έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού «Ταξιδεύοντας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Τεχνοχώρος ΑΠΟΘΗΚΗ εγκαινιάσθηκε στις 12 Αυγούστου και μέχρι στιγμής δέχθηκε πάνω από επτά χιλιάδες επισκέπτες και τριακόσιους μαθητές σχολείων της περιοχής, με διθυραμβικές κριτικές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Εξωτερική αισθητική βρετανικής warehouse, industrial εσωτερικό και μεγάλα ελαιόδεντρα, πουρνάρια και αγριελιές στην αυλή, διαμορφώνουν ένα μοναδικό περιβάλλον που μαγνητίζει το βλέμμα του επισκέπτη.

dsc_3463

dsc_3787
dsc_3937
Εθελοντές, επαγγελματικοί σύλλογοι, ιδιώτες και ο Δήμος Σιθωνίας με την προσωπική στήριξη του δημάρχου, διαμορφώνουν σταδιακά ένα πρότυπο κοινωνικής δράσης, ευέλικτο και αποτελεσματικό.  Και από ότι πληροφορηθήκαμε, σχεδιάζονται projects, με δράσεις που θα εκπλήξουν!

dsc_3491

 

Διαβάστε ακόμα…

Προετοιμαστείτε κατάλληλα για μία επαγγελματική συνέντευξη και η πρόσληψη θα είναι δική σας

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add