τιμή χρυσού
τιμή χρυσού

Η τιμή του χρυσού σήμερα

Σε θετικό έδαφος κινείται ο χρυσός σήμερα, μετά από ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η αργία στις ΗΠΑ λόγω της εθνικής εορτής της Ημέρας της Ανεξαρτησίας περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την διακύμανση.

Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,63%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.225,20 δολ. ανά ουγγιά (XAUUSD), ενώ σημαντικό ρόλο στην μεταβολή αυτή διαδραματίζει και η πτώση του αμερικανικού δολαρίου USD έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο χρυσός βρέθηκε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς τα θετικά στοιχεία σχετικά με την αμερικανική βιομηχανική δραστηριότητα του Ιουνίου ενίσχυσαν έντονα το αμερικανικό νόμισμα, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στις 57,8 μονάδες, έναντι των 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, κάτι που επίσης ενίσχυσε τη θέση της αμερικανικής αγοράς.

Η νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Βόρεια Κορέα αυξάνει για μία ακόμα φορά το θερμόμετρο στην περιοχή της ανατολικής Ασίας. Αυτό σημαίνει πως η ακόλουθη αστάθεια ευνοεί περαιτέρω την τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

 

 

Check Also

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση Επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έως και 75.000 ευρώ μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις του εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που προβλέπει την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του εμπορίου, της εστίασης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομίας ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add