τιμή χρυσού
τιμή χρυσού

Η τιμή του χρυσού σήμερα

Σε θετικό έδαφος κινείται ο χρυσός σήμερα, μετά από ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η αργία στις ΗΠΑ λόγω της εθνικής εορτής της Ημέρας της Ανεξαρτησίας περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την διακύμανση.

Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,63%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.225,20 δολ. ανά ουγγιά (XAUUSD), ενώ σημαντικό ρόλο στην μεταβολή αυτή διαδραματίζει και η πτώση του αμερικανικού δολαρίου USD έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο χρυσός βρέθηκε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς τα θετικά στοιχεία σχετικά με την αμερικανική βιομηχανική δραστηριότητα του Ιουνίου ενίσχυσαν έντονα το αμερικανικό νόμισμα, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στις 57,8 μονάδες, έναντι των 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, κάτι που επίσης ενίσχυσε τη θέση της αμερικανικής αγοράς.

Η νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Βόρεια Κορέα αυξάνει για μία ακόμα φορά το θερμόμετρο στην περιοχή της ανατολικής Ασίας. Αυτό σημαίνει πως η ακόλουθη αστάθεια ευνοεί περαιτέρω την τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

 

 

Check Also

Στο +0,61% και τα 1.356 δολάρια ανά ουγγιά ο χρυσός

Οι εντάσεις στην περιοχή της Κορέας έχουν τραβήξει την προσοχή των επενδυτών. Η θέση και σημασία του χρυσού παραμένει ιδιαίτερα υψηλή και σήμερα, Παρασκευή 08.09.2017, με υψηλά ενός έτους και έχοντας δεχτεί ώθηση λόγω των νέων πιέσεων που παρουσιάζει το αμερικανικό δολάριο. Αναλυτικότερα, τα ποσοστά του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν αύξηση 0,61% στις 10:45 π.μ, με ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add