τιμή χρυσού
τιμή χρυσού

Η τιμή του χρυσού σήμερα

Σε θετικό έδαφος κινείται ο χρυσός σήμερα, μετά από ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η αργία στις ΗΠΑ λόγω της εθνικής εορτής της Ημέρας της Ανεξαρτησίας περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την διακύμανση.

Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,63%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.225,20 δολ. ανά ουγγιά (XAUUSD), ενώ σημαντικό ρόλο στην μεταβολή αυτή διαδραματίζει και η πτώση του αμερικανικού δολαρίου USD έναντι των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο χρυσός βρέθηκε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς τα θετικά στοιχεία σχετικά με την αμερικανική βιομηχανική δραστηριότητα του Ιουνίου ενίσχυσαν έντονα το αμερικανικό νόμισμα, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στις 57,8 μονάδες, έναντι των 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, κάτι που επίσης ενίσχυσε τη θέση της αμερικανικής αγοράς.

Η νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Βόρεια Κορέα αυξάνει για μία ακόμα φορά το θερμόμετρο στην περιοχή της ανατολικής Ασίας. Αυτό σημαίνει πως η ακόλουθη αστάθεια ευνοεί περαιτέρω την τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

 

 

Check Also

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση Επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έως και 75.000 ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add