Θετικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού

Θετικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού  μετά και την κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου της προέδρου της Fed, Janet Yellen που ανέπτυξε ανησυχίες πως ο “ένοχος” για τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας και ιδιαίτερα της ανεργίας ίσως να μην είναι μόνο η κακοκαιρία.

Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 3,80 δολάρια ή 0,3% στα 1.331,80 δολ. ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τιμη χρυσου

Παρακατω δινουμε την τιμη χρυσου σημερα. Η τιμη αφορα Ευρω ανα γραμμαριο χρυσου.

Στο μικροσκόπιο της βρετανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς FCA (Financial Conduct Authority), διαδόχου οργανισμού της FSA, βρίσκεται η αγορά του χρυσού και, πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία καθορισμού των τιμών του μετάλλου. Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή, η οποία, όμως, δεν κατονομάζεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ζήτημα γίνεται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου, αλλά και προβληματισμού. Είναι γνωστό ότι μόλις πέντε τράπεζες είναι σε θέση να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των διεθνών τιμών του χρυσού, σε μια αγορά το μέγεθος της οποίας υπολογίζεται σε 20 τρισ. δολάρια.

Υπολογίστε με ακρίβεια την αξία του χρυσού σας σε ευρώ

Πόσα γραμμάρια είναι μια ουγγιά?

 

Πηγή:www.capital.gr

Check Also

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον χρυσό

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον χρυσό Ο χρυσός έχει μεγάλη οικονομική αξία, ως πολύτιμο μέταλλο για νομίσματα, κοσμήματα και άλλα τεχνουργήματα. Τα αποθέματα χρυσού είχαν γίνει η πιο συνηθισμένη βάση της νομισματικής πολιτικής, από τα βάθη της γνωστής ιστορίας της πολιτικής και της οικονομίας, αν και σ’ αυτόν τον ρόλο έχει αρχίσει σταδιακά ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add