Κίνηση τιμών του πετρελαίου WTI Crude

Το αργό πετρέλαιο τύπου WTI Crude (USOil στην πλατφόρμα της FXCM) εισήλθε σε ένα στενό εύρος διακύμανσης (range) στο ωριαίο γράφημα, τα όρια του οποίου προσδιοριζονται από τη στήριξη του 48.31 και την αντίσταση του 51.24. Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου WTI Crude κυμαίνονται γύρω από τα $49.30 το βαρέλι.

Οι δύο αντίρροπες δυνάμεις που επικρατούν στην αγορά και ελκύουν τις τιμές προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση είναι η ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου λόγω διαρκούς προσφοράς και η σταδιακή αύξηση της ζήτησης λόγω των χαμηλών τιμών που πλέον έχουν διαμορφωθεί.

Παραμένουμε ουδέτεροι στο ωριαίο γράφημα, μέχρι να υπάρξει κάποιο ξεκάθαρο σήμα για long (θέση αγοράς) ή short (θέση πώλησης) προσέγγιση.

Παρ’ όλα αυτά, η μακροπρόθεσμη τάση  είναι ανοδική, μετά την κατάρρευση των τιμών πάνω από 50% από τα υψηλά του Ιουνίου 2014 και μετά το τοπικό χαμηλό των $43.56 ανά βαρέλι στις 29 Ιανουαρίου 2015.

 

Υψηλότερα σκαρφάλωσαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου

Έπεσε η τιμή του πετρελαίου κατά 4%

Απώλειες για χρυσό και κέρδη για πετρέλαιο

Check Also

Πόσα γραμμάρια είναι μια ουγγιά

Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του χρυσού

Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του χρυσού Πώς διαμορφώνεται η τιμή της «πιάτσας» Η τρέχουσα τιµή του χρυσού και η τιµή αγοράς και πώλησης της χρυσής λίρας Αγγλίας διαµορφώνονται από τα διεθνή δεδοµένα και ανακοινώνονται από το επίσηµο δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος. Η τιµή της «πιάτσας» ακολουθεί τις επίσηµες τιµές, µε µικρές αποκλίσεις ανάλογα ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add