Καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η έναρξη της περιόδου υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να καθυστερήσει πολύ. Ως αιτία αυτής της καθυστέρησης αναφέρεται το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της φόρμας της φετινής φορολογικής δήλωσης λόγω του ότι φέτος θα περιλαμβάνονται πολλοί νέοι κωδικοί.

Κάποιοι από τους νέους κωδικούς θα είναι αυτοί που αφορούν στους τόκους που εισπράττουν οι φορολογούμενοι στο εξωτερικό, καθώς και οι κωδικοί για τη δήλωση των καταθέσεων και των μετρητών που διακρατούνται από τον φορολογούμενο, στο πλαίσιο οικοδόμησης του περιουσιολογίου του.

Το taxisnet πρόκειται να ανοίξει για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων το νωρίτερο λίγο πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν τις 12 Απριλίου. Αντίθετα, την ίδια περίοδο πέρυσι,, η εφαρμογή είχε ανοίξει και μάλιστα είχαν προσυμπληρωθεί και τα στοιχεία για τα εισοδήματα από μισθούς, τόκους και παρακρατούμενους φόρους.

 

Μεταβολές στη φορολογία

Τα μπλοκάκια φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες

Όλες οι αλλαγές στην φορολογία

Check Also

Ο μέσος φόρος εισοδήματος αγγίζει τα 935 ευρώ

Τα φετινά εκκαθαριστικά της Εφορίας στο TAXISnet προκάλεσαν ταραχή σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι πρέπει να πληρώσουν κατά μέσο όρο φόρο εισοδήματος ύψους 935 ευρώ. Έως χθες είχαν υποβληθεί 3.422.219 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή λίγο λιγότερες από τις μισές, ενώ απομένουν λιγότερο από 10 ημέρες προτού λήξει η προθεσμία για την υποβολή των ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add