Μπερλουσκόνι: «Είμαι αθώος, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της»

Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πρέπει να συνεχίσει το έργο της για να εγκρίνει, μαζί με το κοινοβούλιο, τα αναγκαία μέτρα οικονομικής πολιτικής, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απευθυνόμενος σε οπαδούς του κόμματός του που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Ρώμης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ίδιο, μετά την καταδίκη του από την ιταλική δικαιοσύνη.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε, όμως, να μην ασκήσουμε κριτική την δικαιοσύνη», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο προέκυψε χωρίς στοιχεία ενοχής.

«Πρέπει να σας πως, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι είμαι αθώος», τόνισε προς χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Πλεμπισίτο της Ρώμης, αλλά και προς τους δικαστές που του επέβαλαν την απόφαση, την πρώτη καταδικαστική μετά από 30 περίπου υποθέσεις που έφτασαν στα δικαστήρια.

Μιλώντας στους οπαδούς του δήλωσε «ευγνώμων προς όλους όσοι τον στηρίζουν σήμερα, διότι μετέτρεψαν την αγωνία και τον πόνο του σε αγάπη».

Check Also

Ισχυρή άνοδος για το ευρώ

Ισχυρή άνοδος για το ευρώ Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 μηνών βρέθηκε το ευρώ, καθώς τα μακροοιοκονομικά στοιχεία από την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ήταν απογοητευτικά κάνοντας τους επενδυτές να πιστέψουν ότι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα προχωρήσει σε άμμεση αύξηση των επιτοκίων. Αυτή την στιγμή η ισοτιμία του ευρώ διαπραγματεύεται ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add