Στην πρώτη θέση για χρεoκοπία η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση για χρεoκοπία η Ελλάδα

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως τοποθετεί η BlackRock την Ελλάδα με βάση την επικινδυνότητα για χρεοκοπία, σύμφωνα με νέα μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον δείκτη κινδύνου, ο οποίος συντίθεται με βάση τα δημοσιονομικά στοιχεία της κάθε χώρας, η Ελλάδα τοποθετείται στην πρώτη θέση, υψηλότερα ακόμη και από την Αργεντινή, η οποία έως τις 30 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρώσει συγκεκριμένα ομόλογα. Σύμφωνα με την BlackRock, η πολιτική αστάθεια και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών σημαίνει ότι μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ρωσία είναι στις πιο επικίνδυνες θέσεις για επενδύσεις, σύμφωνα με τον δείκτη.

Στην τριμηνιαία ανάλυση της για τον δημοσιονομικό κίνδυνο, η BlackRock αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες αγορές ευνοήθηκαν από τις αγορές, περισσότερο από ότι οι αναδυόμενες.
Έτσι, η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις, στην 31η, ανάμεσα στις 50 χώρες, η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις, στην 24η, και η Αργεντινή, έπεσε μια θέση, στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης αποτελείται από ένα μείγμα των ποσοτικών μέτρων, όπως χρέος προς ΑΕΠ και φορολογικά έσοδα, ενώ παράλληλα με την ποιοτική αξιολόγηση, όπως η αντίληψη της αποτελεσματικότητας και της σταθερότητας των κυβερνήσεων.

Αντιθέτως, το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις, στην 27η, η Βρετανία ανέβηκε τρεις και η Ολλανδία ανέβηκε δύο, στην 11η θέση.

Η λίστα των χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα χρέους (στην κορυφή, θέση 1, η χώρα με την μικρότερη επικινδυνότητα, και στο τέλος, θέση 50, η χώρα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα):

Νορβηγία
Σινγκαπούρη
Ελβετία
Σουηδία
Γερμανία
Ταϊβάν
Φινλανδία
Καναδάς
Νέα Ζηλανδία
Αυστραλία
Ολλανδία
Δανία
Χιλή
Νότια Κορέα
ΗΠΑ
Αυστρία
Μαλαισία
Τσεχία
Περού
Ηνωμένο Βασίλειο
Πολωνία
Ισραήλ
Κίνα
Ρωσσία
Φιλιππίνες
Ταϊλάνδη
Βέλγιο
Κολομβία
Γαλλία
Σλοβακία
Βραζιλία
Μεξικό
Νότια Αφρική
Ιαπωνία
Κροατία
Ινδονησία
Τουρκία
Ισπανία
Ινδία
Νιγηρία
Ιρλανδία
Ουγγαρία
Σλοβενία
Ιταλία
Αργεντινή
Πορτογαλία
Ουκρανία
Αίγυπτος
Βενεζουέλα
Ελλάδα

Check Also

Μειώθηκαν κατά 25% τα έσοδα τον Μάρτιο

Χάθηκαν το Μάρτιο άλλα €200 εκατ. από ΦΠΑ, αυξήθηκαν οι επιστροφές φόρου και μειώθηκαν 20% τα έσοδα των εφοριών. Σε ετήσια τρύπα €2,7-3,2 δισ. παραπέμπουν τα στοιχεία του α΄ τριμήνου.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add