τιμη του χρυσου

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών η τιμή του χρυσού

Συνεχίστηκε η άνοδος της τιμής του χρυσού σημειώνοντας κέρδη 5% σε μια εβδομάδα καθώς οι ανησυχίες για παγκόσμια ανάπτυξη και η αναταραχή στις αγορές συναλλάγματος αυξάνουν την ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά “καταφύγια”.

Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 2,10 δολάρια ή 1% στα 1.276,90 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 29 Αυγούστου και η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Ιούλιο του 2013.

Οι επενδυτές έχουν αυξήσει σημαντικά τις τοποθετήσεις τους στο πολύτιμο μέταλλο λόγω των “κυοφορούμενων” ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία. Η επαπειλούμενη ύφεση στην Ευρώπη και οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα έχουν περιορίσει την επενδυτική όρεξη των traders για ρίσκο ενώ μια σειρά απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων θέτει υπό αμφισβήτηση την υγεία της αμερικανικής ανάκαμψης.

Οι παγκόσμιες αγορές “κλονίστηκαν” περαιτέρω χθες από την απόφαση-έκπληξη της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να καταργήσει το κατώτατο όριο της ισοτιμίας του φράγκου με το ευρώ. Οι τιμές του χρυσού αντέδρασαν με άνοδο και συνέχισαν σήμερα την ανοδική τους πορεία, αφού ο χρυσός θεωρείται από πολλούς ως το ασφαλέστερο μέσο αποθήκευσης αξίας σε περιόδους αναταραχής.

Σταθεροποιείται η τιμή του χρυσού

Προβλέψεις για την τιμή του χρυσού το 2015

Διακύμανση τιμής του χρυσού

Check Also

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Αλλαγές στους δικαιούχους του προγράμματος δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων

Τροποποιήσεις στους δικαιούχους του προγράμματος του ΟΑΕΔ δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας προβλέπει υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση. Ειδικότερα τροποποιείται η προϋπόθεση στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ που απαιτείται να έχει καταβληθεί η μηνιαία εισφορά του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας, ύψους 10 ευρώ. ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add