Στο +0,61% και τα 1.356 δολάρια ανά ουγγιά ο χρυσός

Οι εντάσεις στην περιοχή της Κορέας έχουν τραβήξει την προσοχή των επενδυτών.
Η θέση και σημασία του χρυσού παραμένει ιδιαίτερα υψηλή και σήμερα, Παρασκευή 08.09.2017, με υψηλά ενός έτους και έχοντας δεχτεί ώθηση λόγω των νέων πιέσεων που παρουσιάζει το αμερικανικό δολάριο.
Αναλυτικότερα, τα ποσοστά του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν αύξηση 0,61% στις 10:45 π.μ, με αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφωθεί στα 1.356 δολάρια ανά ουγγιά, σε αντίθεση με το δολάριο, το οποίο υποχώρησε κατά 0,65% συγκριτικά με το γεν Ιαπωνίας. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισε ο τυφώνας Harvey, καθώς είχε ως συνέπεια την χαρακτηριστική αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στην ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως το δολάριο οδηγήθηκε σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση, ειδικά αν ληφθεί υπ’ όψιν και το γεγονός ότι συνήθως ακολουθεί αντιστρόφως ανάλογη πορεία από αυτή του χρυσού. Ταυτόχρονα, η θέση του δολαρίου πρόκειται να επηρεαστεί και από τον τυφώνα Irma, που αναμένεται να χτυπήσει την πολιτεία της Φλόριντα τις επόμενες μέρες.
Επιπλέον, οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους και στις εντάσεις που επικρατούν στην κορεατική χερσόνησο, καθώς υφίσταται η πιθανότητα νέας πυραυλικής δοκιμής από την Πιονγιάνγκ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετίου ίδρυσης της χώρας αύριο, Σάββατο 09.09.2017.

Check Also

Ο χρυσός στις σημερινές επενδύσεις

Ο χρυσός είναι ένα επενδυτικό αγαθό με χρηματιστηρακή αξία, η τιμή του οποίου μεταβάλλεται καθημερινά ανάλογα με την υπάρχουσα προσφορά και ζήτηση. Η τιμή του χρυσού καθορίζεται στην παγκόσμια αγορά σε δολάρια ΗΠΑ (USD) ανά ουγγιά χρυσού, π.χ. 1.200 δολάρια ανά ουγγιά. Η ουγγιά (ουγκιά ή ounce) αναλογεί σε 31,10 γραμμάρια. Αναλυτικότερα, χρησιμοποιείται ως μονάδα ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add