Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου

«Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» επιστρέφει για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης για την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

«Να λυπάσαι όσους δεν ονειρεύονται…»
Νίκος  Καββαδίας

«Το ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» είναι μια μουσική παράσταση που αποθεώθηκε τόσο από κοινό όσο και από κριτικούς και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016. Έχοντας ως πλαίσιο τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία και με τη μουσική συνοδεία του Θάνου Μικρούτσικου, ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών της σε τέσσερις πόλεις (Θεσσαλονίκη- Βόλος- Πάτρα- Άργος), προσφέροντάς μας ένα ταξίδι στον κόσμο των θαλασσινών, των λιμανιών, των εφήμερων ερώτων, στη φυγή, αλλά και στο «ταξίδι για το ταξίδι».

Το πρώτο ανέβασμα της παράστασης στο θέατρο Βadminton τον Ιανουάριο του 2016 παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 θεατές! Θέατρο, χορός, μουσική, κινηματόγραφος συναντήθηκαν σε μια σκηνική συνύπαρξη  που αποκαλύπτει το πορτρέτο του Νίκου Καββαδία μέσα από τη ζωή και το έργο του, με κυρίαρχες τις μουσικές και τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Παρουσιάζονται στορικές αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους, ενώ η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του σεναρίου του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης, εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που “μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις”.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης, παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της φωτίζοντας νέες οπτικές της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες πλήθους σπουδαίων ηθοποιών, χορευτών και μουσικών επί σκηνής. Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο  οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

” Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”

Μουσική: Θάνος  Μικρούτσικος
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης
Με τη συνεργασία των: Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βίκη Παναγιωτοπούλου
Σκηνικό- κοστούμια: Γιώργος Πατσάς
Χορογραφία: Σέσιλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Video: Nίκος Tσιμούρης
Βοηθοί  σκηνοθέτες: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Σήφης  Μάινας
Βοηθός  σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Ματρώνη Φαγά – Σταμάτης Μουμουλίδης
Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη
Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Στέλιος Μάινας , Σταύρος  Ζαλμάς, Ελισάβετ  Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννης  Παπαζήσης, Μαρούσκα  Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλεκάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Ιούλιος  Τζιάτας,  Παναγιώτης  Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου, Βαγγέλης  Σαλευρής, Μπιλλιώ Μαρνέλη
Τραγουδούν:
Ρίτα  Αντωνοπούλου – Κώστας  Θωμαΐδης – Μαριάννα Πολυχρονίδη

Προπώληση Εισητηρίων: Ταμείο Θεάτρου Κήπου από 30 Αυγούστου
Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ  (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65)
18 ευρώ   (κανονικό)

Στην προπώληση ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 14 ευρώ.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add