Τα μπαλέτα Μπολσόι στο Θέατρο Δασους

Τα διάσημα μπαλέτα Μπολσόι γιορτάζουν τα 75 χρόνια του Μιχαήλ Λαβρόφσκι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ένας “ζωντανός θρύλος” και ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, συμπρωταγωνιστώντας με τον Ιβάν Βασίλιεφ, κορυφαίο χορευτή με παγκόσμια φήμη.

Το αφιέρωμα των μπαλέτων στον Λαβρόφσκι παρουσιάζεται από την πολιτιστική εταιρεία Λάβρυς την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα, μετά την πρεμιέρα που πραγματοποίησε στη Μόσχα στις 4 Μαΐου. Ο Ιβάν Βασίλιεφ βρίσκεται στην κεντρική θέση των χορευτών, αλλά και του Corps de Ballet των φημισμένων μπαλέτων, σε μια σύνθεση που θεωρείται μοναδική από όλες τις πλευρές. Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα παράσταση, ενώ η εμφάνιση του ίδιου του Λαβρόφσκι στη σκηνή μετά από πολλά χρόνια τονίζει περαιτέρω το μεγαλείο του θεάματος.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο από τα οποία  το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι “Καζανόβας” σε μία one act full ballet παράσταση, ενώ στο δεύτερο θα παρουσιαστεί το φημισμένο  “Νιζίνσκι” ως αφιέρωμα στον Ιβάν Βασίλιεφ, ο οποίος και συμπρωταγωνιστεί σε αυτό το σημείο με τον Μιχαήλ Λαβρόφσκι.

Επίσης συνυπάρχουν αποσπάσματα από χορογραφίες του Λαβρόφσκι, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η “Ρωσίδα Μπαλαρίνα”, αλλά και μπαλέτα στα οποία χόρεψε ο ίδιος, με το αντάτζιο από τον “Σπάρτακο” και το “Grand Pas de Deux” από τον “Δον Κιχώτη” σε περίοπτη θέση, καθώς αποτελούν τις πιο επιτυχημένες του παραστάσεις. Τέλος, θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη προβολή ένα κομμάτι από την όπερα – μπαλέτο “ΑΜΟΚ” που έχει προγραμματιστεί να ανεβεί το 2018 σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Λαβρόφσκι.

Εκτός του ίδιο τον Ιβάν Βασίλιεφ, τους υπόλοιπους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι πρώτοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και νέα χορευτικά ινδάλματα της Ρωσίας: Νίνα Καπτσόβα, Ιγκόρ Τσβίρκο, Μαρία Βινογκράντοβα και άλλοι σπουδαίοι σολίστες που δίνουν ένα βροντερό παρόν, πλαισιωμένοι από το Corps de Ballet της φημισμένης ομάδας.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους 2017.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add