Τον Μάρτιο η έναρξη των προγραμμάτων voucher

Έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο η έναρξη των προγραμμάτων voucher (προγράμματα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης απευθυνόμενα σε ανέργους) πάνω σε μια σειρά από ήδη εγκεκριμένα προγράμματα / τομείς απασχόλησης. Προς το παρόν, σε κάποια από αυτά τα προγράμματα εκκρεμεί η έκδοση των αποτελεσμάτων.
Τα προγράμματα voucher θα ξεπαγώσουν στις αρχές Μαρτίου προκειμένου να ξεκινήσουν τα ήδη εγκεκριμένα. Πρωτίστως, όμως, θα πρέπει να εγκριθούν απο την ΕΕ οι αλλαγές που προωθούνται στα προγράμματα voucher από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, αφού πρόκειται για προγράμματα χρηματοδοτούμενα απο το ΕΣΠΑ, το οποίο οφείλει να συμβαδίζει με τις κοινοτικές στρατηγικές κατευθυντήριες γραμμές της Ένωσης.
Έτσι αναμένεται να εκδοθούν αρχές Μαρτίου τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών ενώ θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα voucher για 8.000 ανέργους στον Τουρισμό.

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα εκδοθούν τα αποτελέσματα για το voucher σε 7.000 απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

H αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας κα Αντωνοπούλου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και των Περιφερειών, αλλά και με εκπροσώπους των ιδιωτικών και των δημόσιων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), καθώς και με τη συλλογικότητα «V for Voucherades», η οποία έχει συσταθεί από νέους ανέργους, που επιλέχθηκαν σε προγράμματα «επιταγής εισόδου» προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις προωθούμενες αλλαγές στα προγράμματα voucher. Το υπουργείο Εργασίας υπόσχεται να κάνει πιο ορθολογικό το σύστημα, έτσι ώστε τα κονδύλια για τα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα για τους ανέργους. Ξεκαθαρίστηκε προς όλες τις πλευρές (επιχειρηματίες και ωφελούμενους)ότι θα γίνει επανασχεδιασμός των προγραμμάτων, τα οποία όπως τόνισε η κα Αντωνοπούλου «θα ανακοινωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ΚΕΚ, ζήτησαν από την υπουργό την παρέμβαση της για να επιλυθούν ορισμένα από τα προβλήματα που συνδέονται με την εγκύκλιο 64/2014 του ΙΚΑ , το χρόνο αποπληρωμής των προγραμμάτων, αλλά και τις συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού» από ορισμένα Κ.Ε.Κ. που κάνουν κακή χρήση του voucher. Της ζήτησαν επίσης να τεθούν σύντομα σε ισχύ οι νέες μεταρρυθμίσεις και συμφώνησαν να συμμετέχουν με δημιουργικό τρόπο στον επανασχεδιασμό του συστήματος.

Πρόσληψη διακοσίων σαράντα έξι (246) ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών

Ξεκινά το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής»

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για 18.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Check Also

Ενίσχυση ανέργων για αυτοαπασχόληση και ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Ενίσχυση ανέργων για αυτοαπασχόληση και ίδρυση νέων επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σκοπός της επιδότησης είναι η υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών για αυτοαπασχόληση και ίδρυση πολύ μικρών επιχειρήσεων.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add