Υψηλότερα σκαρφάλωσαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου

Υψηλότερα σκαρφάλωσαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό (crude oil) να σημειώνει για τρίτη συνεχόμενη φορά εβδομαδιαία κέρδη και το brent να σημειώνει το υψηλότερο κλείσιμο του έτους ως αποτέλεσμα της περικοπής δαπανών των πετρελαϊκών εταιρειών και της περαιτέρω υποχώρησης του αριθμού των ενεργών εξέδρων εξόρυξης στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο τύπου brent (brent oil) είναι ένας συνδυασμός 15 διαφορετικής προέλευσης τύπων πετρελαίου και χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή βενζίνης. Το πετρέλαιο τύπου brent διαπραγματεύεται στις αγορές του Λονδίνου και σε υψηλότερη τιμή από ότι το αργό πετρέλαιο.

Ειδικότερα, το αργό παραδόσεως Μαρτίου που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενισχύθηκε κατά 1,57 δολάρια, ή ποσοστιαία 3,1%, φτάνοντας στα 52,78 δολάρια το βαρέλι και σημειώνοντας κέρδη σχεδόν 2,1% για την εβδομάδα.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου, το brent παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 2,24 δολ. ή 3,8%, φτάνοντας στα 61,52 δολάρια το βαρέλι. Με βάση τα πιο ενεργά συμβόλαια, οι τιμές του brent έχουν να διαμορφωθούν άνω των 60 δολαρίων από τις 24 Δεκεμβρίου και σημείωσαν κέρδη άνω του 6% στην εβδομάδα.

Έπεσε η τιμή του πετρελαίου κατά 4%

Απώλειες για χρυσό και κέρδη για πετρέλαιο

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών η τιμή του χρυσού

Check Also

Σε υψηλό δύο εβδομάδων η τιμή του χρυσού και του ασημιού

Σε υψηλό δύο εβδομάδων έκλεισε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, ως συνέχεια των κερδών που έφερε στο πολύτιμο μέταλλο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, δηλώνοντας πως είναι λιγότερο “υπομονετική” σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων, ενώ ταυτόχρονα άφησε να εννοηθεί πως οι αυξήσεις θα γίνουν σταδιακά. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add