Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα voucher για 7.000 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ «EΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ Τ.Ε.Ι.». Το πρόγραμμα αυτό του ΟΑΕΔ αφορά 7.000 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε πώς για να έχει πρόσβαση κάποιος ο οποίος έχει υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα στα αποτελέσματα του προγράμματος voucher για 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, μπορεί να αναζητήσει την αίτηση με τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (Κ.Α.Υ.Α.Σ.), τον οποίο έλαβε η αίτηση κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής ή με τον Αριθμό Δελτίου Ανεργίας ή με τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, όπως τον εισήγαγε ο αιτών κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής του.
 Προκειμένου να προσδιορίζονται με ευκολότερο τρόπο τα αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη Διοικητική Περιφέρεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το φίλτρο της στήλης «Διοικητική Περιφέρεια». Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιηθεί το φίλτρο της στήλης «Αποτέλεσμα», εμφανίζονται οι επιλογές «Επιλεγέντες», «Επιλαχόντες», «Μη Επιλεγέντες» και «Απορριφθέντες».
Ως «Απορριφθέντες» θεωρούνται οι υποψήφιοι που δεν πληρούν το κριτήριο υποβολής φορολογικής δήλωσης ενώ είχαν την υποχρέωση και δεν είναι προστατευόμενα μέλη.
Με το νέο πρόγραμμα οι 7.000 άνεργοι επιλεγέντες, αποφοίτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, θα λάβουν υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, θα βοηθηθούν στη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος και θα εκπαιδευτούν πάνω σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.
  • Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης.

 

Τον Μάρτιο η έναρξη των προγραμμάτων voucher

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης για 18.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Νέο voucher για 1.000 ανέργους στην πληροφορική

Check Also

voucher €2.520

Νέα επιδότηση ανέργων 30-49 ετών με voucher €2.520

Η δράση «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» απευθύνεται σε 10.000 άνεργους δικαιούχους, που επιθυμούν να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας. H δράση περιλαμβάνει: Υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής (4 συνεδρίες) Υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης σε ειδικότητες κλάδων αιχμής (200 ώρες) Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add