11.660 προσλήψεις εντός του 2015 στο Δημόσιο

11.660 προσλήψεις εντός του 2015 στο Δημόσιο

Στην υλοποίηση 11.660 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού εντός του 2015 ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που βρίσκεται ήδη στην βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με δημοσίευματα το υπουργείο έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό των προσλήψεων που θα γίνουν σε δύο φάσεις με την συμβολή του ΑΣΕΠ.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι θα καλυφθούν 15.000 θέσεις όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός τελικώς ο αριθμός για τις προσλήψεις του 2015 περιορίζεται στις 11.660 καθώς – όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές – τα προϋπολογισμένα κονδύλια δεν επαρκούσαν για την κάλυψη του αρχικού στόχου των θέσεων. Υπενθυμίζεται όμως, ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που έχει υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2015 αφορούσε τον διορισμό 11.000 υπαλλήλων υψηλών προσόντων.

Μάιο και Σεπτέμβριο τα δύο κύματα προσλήψεων

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο πρώτο στάδιο και αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου που βρίσκεται στην βουλή θα προκηρυχτούν δύο κλειστοί διαγωνισμοί για την εθελοντική κινητικότητα των 3.900 απολυμένων και διαθεσίμων υπαλλήλων και ο δεύτερος για την τοποθέτηση των 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 1.000-1.500 διαθέσιμοι ή απολυμένοι. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν εντός του καλοκαιριού στις θέσεις όπου υπηρετούσαν αφού δεν θα πάρουν μέρος στην εθελοντική κινητικότητα.

Για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα προκηρυχτούν θέσεις όπου υπάρχει άμεση ανάγκη προσωπικού σε όλα τα υπουργεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της δημόσιας διοίκησης ένας σημαντικός αριθμός επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από παλαιότερους διαγωνισμούς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των θέσεων που θα προκηρυχτούν καθώς αφορούν κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Αναμένεται λοιπόν, να καλυφθούν περίπου 1.000-2.000 θέσεις από την εθελοντική κινητικότητα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων. Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν το 2016 στις θέσεις που είχαν πετύχει με τους διαγωνισμούς στους οποίους είχαν συμμετάσχει.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα προσληφθούν 4.500 υπάλληλοι στην υγεία (νοσηλευτές, γιατροί κτλ) και 4.000 στο υπουργείο Παιδείας κυρίως εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στους τομείς της υγείας, της παιδείας, των ελεγκτικών μηχανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Check Also

ΟΑΕΔ: 2η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για προσλήψεις σε 34 δήμους

ΟΑΕΔ: 2η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για προσλήψεις σε 34 δήμους Το δεύτερο μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που αφορά 34 δήμους της χώρας με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα μέσω ΟΑΕΔ, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι συνολικά, θα απορροφηθούν και θα επιμορφωθούν 42.000 μακροχρόνια ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add