40.000 φορολογούμενοι δεν έκαναν φορολογική δήλωση

Το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι το σύστημα taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα παραμείνει ανοικτό για επαρκές χρονικό διάστημα προκειμένου όλοι οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Ωστόσο, όποια φορολογική δήλωση υποβληθεί από εδώ και στο εξής θα είναι εκπρόθεσμη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή:

– μη αναγνώριση των αποδείξεων δαπανών του κωδικού 049. Αυτό μεταφράζεται σε πρόσθετο φόρο τουλάχιστον 500 ευρώ για την πλειονότητα των φορολογούμενων. Να σημειωθεί ότι πέρυσι μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ο κωδικός των αποδείξεων 049 είχε κλειδωθεί προκειμένου να μην μπορούν οι φορολογούμενοι να δηλώσουν το ποσό των αποδείξεων. Φέτος ο κωδικός δεν πρόκειται να κλειδωθεί και ο πρόσθετος φόρος για την μη αναγνώριση των αποδείξεων θα βεβαιωθεί κατά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

– προσαύξηση 1% μηνιαίως για το φόρο που προκύπτει μετά την εκκαθάριση της εκπρόθεσμης δήλωσης.

– εφόσον δεν προκύπτει πρόσθετος φόρος οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 40 ευρώ.

Check Also

Πάγια ρύθμιση παλιών και νέων οφειλών στην εφορία

Πάγια ρύθμιση παλιών και νέων οφειλών στην εφορία Σε δύο εκδόσεις έρχεται η «πάγια» ρύθμιση των 12 δόσεων η οποία προσφέρεται για την αποπληρωμή οφειλών στην εφορία είτε αυτές αφορούν χρέη παλαιότερων ετών, είτε πρόκειται για το νέο εκκαθαριστικό της εφορίας που είτε έχει έρθει ήδη είτε θα έρθει τις επόμενες μέρες όταν θα υποβάλετε ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add