κρυπτονομίσματα

Γιατί πέφτουν σήμερα τα κρυπτονομίσματα?

Ισχυρές πιέσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα είναι παράνομες. Το Bitcoin το Ethereum, το Litecoin αλλά και όλα τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν μέσω συναλλαγών και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην αγορά.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναφέρει επίσης ότι απαγορεύεται στα ξένα χρηματιστήρια και συναλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Κίνα.

Γιατί η Κίνα απαγορέυει τα κρυπτονομίσματα

Η κεντρική τράπεζα αναφέρει ότι η εισαγωγή και χρήση των κρυπτονομισμάτων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην αγορά ενώ έχει βοηθήσει στην αύξηση παράνομων δραστηριοτήτων και στο ξέπλυμα μάυρου χρήματος. Για να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις η κεντρική τράπεζα προχώρησε στην ολική απαγόρευση όλων των δραστηριοτήτων γύρο από το κρυπτονομίσματα. Οι κινέζοι πολίτες που θα συλυφθούν να κάνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και τα παράγωγα τους (futures) θα διώκονται ποινικά.

Μεγάλες απώλειες για την τιμή του Ethereum

Τα νέα από την Κίνα τρόμαξαν τους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων οι οποίοι προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις των επενδύσεν τους σε κρυπτονομίσματα. Η τιμή του Εθέρεουμ καταγράφει απώλειες της τάξεως του 10% και διαπραγματεύεται στα 2810 δολλάρια. Η σημερινή πτώση του Ethereum σηματοδοτεί άλλη μια δοκιμασία για την ισχυρή στήριξη του ΚΜΟ των 100 ημερών που αποδείχθεικε σωτήρια και αναχαίτιση την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι χθές η JPMorgan σε έκθεση της αναφέρει ότι οι Θεσμικοί επενδυτές στρέφονται στο Ethereum αφήνοντας το Bitcoin

Το Μπίτκοιν (BTC) υποχωρεί κατά 7,81% και βρίσκεται στα 41165 δολλάρια ενώ το Litecoin χάνει 10,98% στα 145,71 δολλάρια. Το Ripple υποχωρεί 9,12% και διαπραγματεύεται στα 0,91069 δολλάρια.

Check Also

Ethereum τιμή εθερεουμ Ισχυρή άνοδος για την τιμή του Ethereum

Ισχυρή άνοδος για την τιμή του Ethereum

Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του νούμερο δύο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, το οποίο κατάγραψε κέρδη την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου άνω του 10%.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add