Εκτός ισχύος το μέτρο καταβολής μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας

Η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών «παγώνει» όλες τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να περάσει από το Κοινοβούλιο για ψήφιση.

Μία εξ αυτών αφορά και στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες πραγματοποιούν άρση ακινησίας.

Ειδικότερα το μέτρο της καταβολής μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων πραγματοποιούσαν άρση ακινησίας στα αυτοκίνητά τους ισχύει μέχρι το τέλος του 2014 και από τη στιγμή που δεν κατατέθηκε καμία τροπολογία το μέτρο δεν ισχύει για το 2015!

 

«Πάγωσαν» οι εταιρείες ενοικίασης

Στελέχη από την αγορά ενοικιάσεων αυτοκινήτων αλλά και από εταιρείες χρονομίσθωσης «πάγωσαν» χθες στο άκουσμα διάλυσης της Βουλής και της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών καθώς το 2015 θα αναγκαστούν να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των Τελών Κυκλοφορίας που αναλογεί στο κάθε όχημά τους χωρίς καμία μείωση.

Το μέτρο που δεν ισχύει για το 2015 όριζε πως αν κάποιος προβεί σε άρση ακινησίας του οχήματός του τον Απρίλιο θα κατέβαλε τα 8/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ενώ αν λάμβανε τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Αύγουστο θα κατέβαλε μόλις τα 5/12 του συνολικού κόστους των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Από 1/1/2015 όποιος επιθυμεί να προβεί σε άρση ακινησίας του οχήματός του θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα υπάρχει καμία μείωση στην καταβολή του τιμήματος και το μόνο όφελος που θα έχουν οι κάτοχοι οχημάτων θα αφορά στο μειωμένο Τεκμήριο Διαβίωσης αλλά και στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε περίπτωση που το όχημα έχει κινητήρα με κυβισμό από 2 λίτρα και άνω…

Τέλη Κυκλοφορίας 2015 – Κατάθεση Πινακίδων
Στις 31/12 εκπνέει η καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο όπως επίσης και η κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας για «προσωρινή ακινησία» και αναμένεται να δημιουργηθούν απίστευτες ουρές τόσο στις τράπεζες όσο και στις εφορίες.

Κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών δίνει μια ολιγοήμερη παράταση στην καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας αλλά και στις καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά εξαιτίας διάλυσης της Βουλής.

 

Εκτυπώστε τα τέλη κυκλοφορίας στο taxisnet

Φορολογικές υποχρεώσεις ως το τέλος του 2014

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Check Also

Φορολογία αυτοκινήτων 2013

Ο φόρος πλέον μονιμοποιείται και υπολογίζεται, όπως έγινε και το 2011, με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο) για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ηλικίας έως 10 ετών με κυβισμό 1.929 έως 2.500 εκατοστών). Για τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου. Ο φόρος θα βαρύνει ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add