Επίδομα Θέρμανσης

Επίδομα Θέρμανσης

Στις αρχές του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης 2020 στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης θα καλύπτει πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα και πέλετ για όλους ους δικαιούχους που θα υποβάλουν τα σχετικά τιμολόγια.

Φέτος, θα επιδοτηθούν επίσης το πέλετ και τα ξύλα αλλά μόνο για τους κατοίκους που διαμένουν σε ορεινά χωριά μέχρι 2.500 κατοίκους. Εκτός επιδόματος θέρμανσης θα είναι η κατανάλωση ηλεκτρονικού ρεύματος. Ο υπολογισμός του ποσού επιδότησης θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, (ΕΜΥ) η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία στην Ελλάδα.

Η επιδότηση θέρμανσης θα ξεκινά από τα 80 ευρώ και θα φθάνει τα 600 με 700 ευρώ. Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται με το πόσο κρύο κάνει σε μια περιοχή. Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να δαπανήσουν για θέρμανση ίσες ή μεγαλύτερες με το διπλάσιο του επιδόματος.

Πληρωμή του Επιδόματος Θέρμανσης

Οι δαπάνες θα μπορούν να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2021 ενώ η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει προκαταβολικά έως το τέλος Δεκεμβρίου. Όσοι επιδοτηθούν και δεν προχωρήσουν σε αγορές καυσίμων θα πρέπει να επιστρέψουν την επιδότηση.

Δικαιούχοι Επιδόματος Θέρμανσης

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης θα είναι:

  • Άγαμοι: Εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και περιουσία έως 130.000 ευρώ.
  • Έγγαμοι με παιδιά: Εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και περιουσία έως 250.000 ευρώ.
  • Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ για ένα παιδί συν 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο παιδί και περιουσία μέχρι 250.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα εκτιμάται ότι θα ανοίξει στις αρχές του Δεκέμβρη.

Οδηγίες για την αίτηση επιδόματος θέρμανσης

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις
Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε (5) ετών.

 

Check Also

Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 5,376 ανέργους

Νέα προκήρυξη για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων (hot spots) θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ και 1.882 άνεργοι θα μπορούν να εργαστούν για οκτώ μήνες.  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική πρόσκληση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add