Επιδομα-ΟΑΕΔ

Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Ποιοί δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ?

Οι μη επιδοτούμενοι, μακροχρόνια άνεργοι, και εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση COVID-19 των 400 ευρώ, και υπολογίζονται σε περίπου 130.000 δικαιούχους. πρόκειται για τους εγγεγραμμένους ανέργους που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου (δηλαδή πάνω από δώδεκα μήνες αδιάλειπτης εγγεγραμμένης ανεργίας), και παραμένουν άνεργοι μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) σε ΦΕΚ και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η καταβολή δικαιούχους μακροχρόνια ανέργους θα γίνει αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, μετά την καταχώριση των στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Ειδικότερα :

  • Οι άνεργοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωριμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες δράσεις (όπως παροχές, βοηθήματα, επιδοτήσεις, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ στην ειδική εφαρμογή.
  • Οι άνεργοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποτελεσματική στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, αποφασίστηκε η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Check Also

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Πώς θα ανανεώνεται από Δευτέρα η κάρτα ανεργίας

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://www.gov.gr θα μπορούν οι άνεργοι από την ερχόμενη Δευτέρα να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα οι κάτοχοι δελτίου ανεργίας, μπορούν να το ανανεώσουν για χρονικό διάστημα 5 εργάσιμων ημερών πριν και 5 εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος. Για να γίνει η ανανέωση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ απαιτείται είτε κλειδάριθμος ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add