Επικαιροποίηση Ε9 των Σεπτέμβριο

Να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία ακινήτων στην δήλωση Ε9 θα κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι φέτος.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να προσθέσουν στα στοιχεία των ακινήτων τους που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο οικοδομήθηκε με βάση τις δηλώσεις Ε9, τους Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) και τους αριθμούς παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η αναγραφή του ΚΑΕΚ είναι, ωστόσο, προαιρετική. Επίσης, θα πρέπει υποχρεωτικά να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των αγροτεμαχίων τους όλοι όσοι διαθέτουν εκτός σχεδίου εκτάσεις.

Παράλληλα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και πρόσθετα στοιχεία των ακινήτων όπως είναι το μήκος της πρόσοψης, καθώς και η επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίων.

Η επικαιροποίηση των δηλώσεων Ε9 θα πρέπει να γίνει έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Με την επικαιροποίηση των στοιχείων θα ξεκινήσουν μαζικές διασταυρώσεις για τον έλεγχο της εγκυρότητας των στοιχείων που έχουν δηλωθεί.

Επίσης η βάση των δεδομένων που θα δημιουργηθεί θα αξιοποιηθεί για την επιβολή του Νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Check Also

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!

  Έχω αλλάξει κύρια κατοικία μέσα στο 2015, πώς το δηλώνω; Θα επιλέξετε το κίτρινο πλαίσιο και θα εισάγετε και τα στοιχεία της άλλης κατοικίας, θα τη χαρακτηρίσετε, θα την καταχωρήσετε και θα επιλέξετε μεταφορά στη δήλωση. Τέλος, θα επιλέξετε την τελευταία κύρια κατοικία και ξανά μεταφορά στη δήλωση. Τα στοιχεία της τελευταίας κύριας κατοικίας ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add