Η Tesla αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δις

Η Tesla αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δις! Νέο Ιστορικό Υψηλό για το Bitcoin

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δις. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα ξεκινήσει να δέχεται το μπιτκοιν ως μέσο πληρωμής. Πολλοί αναλυτές αποδίδουν στον ιδρυτή της Tesla τον Elon Musk το πρόσφατο ράλλυ στην τιμή του bitcoin αλλά και των άλλων κρυπτονομισμάτων.

Η Tesla (TSLA) αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι προχώρησε στην αγορά του μπιτκοιν για λόγους διασποράς του κινδύνου του χαρτοφυλακίου της αλλά και για καλύτερες αποδόσεις στο χαρτοφυλάκιο της. Σύμφωνα μα τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία στο τέλος του 2020 η Tesla διέθεται περίπου 19 δις δολλάρια σε μετρητά και άμεσα ρευστοποιήσιμα χρεόγραφα.

Η Tesla όταν ξεκινήσει να δέχεται το μπιτκοιν ως μέσο πληρωμής θα είναι η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που θα δέχεται το bitcoin ως μέσο συναλλαγών.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Elon Musk με μια σειρά από μυνήματα στο twitter βοήθησε το μπιτκοιν αλλά και το Dogecoin να εκτοξευθούν σε νέα ιστορικά υψηλά. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα πρόσθεσε στην βιογραφία του στον λογαριασμό του στο twitter την λέξη bitcoin κάτι που οδήγησε σε αγοραστικό ενθουσιασμό τους οπαδούς του μπιτκοιν. Ο Elon Musk έχει διωχθεί στο παρελθόν από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ (SEC)  για τις παρεμβάσεις του μέσω twitter στην τιμή της μετοχής της Tesla, και μάλιστα αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος του διοκητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας και να πληρώσει 20 εκατ. δολλάρια πρόστιμο και 20 εκατ. δολλάρια πρόστιμο η εταιρεία.

Νέο Ιστορικό Υψηλό για το Bitcoin μετά την ανακοίνωση της Tesla

Η είδηση ότι η Tesla αγόρασε αξίας 1,5 δις Bitcoin εκτόξευσε την τιμή του bitcoin σε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα φθάνοντας τα 44.899 δολλάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 42,500 δολλαρίων που είχε κάνει στις 8 Ιανουαρίου. Το bitcoin (BTCUSD) ξεκίνησε την συνεδρίαση της Δευτέρας στα 38,060 δολλάρια τιμή η οποία ήταν και τα χαμηλό της ημέρας.

Το ράλλυ στο bitcoin πυροδότησε και το αγοραστικό ενδιαφέρον και στα άλλα κρυπτονομίσματα. Το Ripple κερδίζει 5,74% και βρίσκεται στα 0,44 δολλάρια. Η τιμή του Ethereum βρίσκεται 5,12% υψηλότερα στα 1,711 δολλάρια ενώ το Litecoin είναι στα 161,57 δολλάρια με κέρδη 7,10%.

 

 

 

Check Also

ethereum

JPMorgan: Οι Θεσμικοί επενδυτές στρέφονται στο Ethereum αφήνοντας το Bitcoin

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος θεσμικός επενδυτής εκφράζει την προτίμησή του για το ethereum έναντι του bitcoin. Τον Μάιο, η Goldman Sachs ξεκίνησε την κάλυψη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add