Χρυσός Ημερήσιο Γράφημα
Χρυσός Ημερήσιο Γράφημα

Θετικό momentum για την τιμή του χρυσού

Διόρθωση για την τιμή του χρυσού χθές στις διεθνείς αγορές καθώς το πολύτιμο μέταλο έκλεισε με απώλειες 0,50% στα 1286,3 δολάρια η ουγγιά αφού διαπραγματευόταν για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας πάνω από τα 1290 δολάρια. Τα κέρδη που κατέγραψε το δολάριο (USD) πίεσαν και τις τιμές των πολύτιμων μετάλων παγκοσμίως, καθώς ο πρόεδρος της FED επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι υπομονετική σε περαιτέρω αυξήσεις του βασικού επιτοκίου. Σήμερα στα χρηματιστήρια της Ασίας ο χρυσός αναριχήθηκε στα 1291 δολάρια η ουγγιά και όλα δείχνουν ότι θα καταγράψει την τετάρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών. Τεχνικά η εικόνα του χρυσού είναι θετική και υψηλότερα επίπεδα στην τιμή του δεν μπορούν να αποκλεισθούν καθώς οι επενδυτές από τον φόβο μιας επικείμενης παγκόσμιας ύφεσης στρέφονται στην αγορά του κίτρινου μετάλου.

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs στην τελευταία ανάλυση της αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμηση της για την τιμή του χρυσού τους επόμενους δώδεκα μήνες στα 1245 δολάρια η ουγγιά.

Χρυσός Ημερήσιο Γράφημα
Χρυσός Ημερήσιο Γράφημα

Η πρώτη αντίσταση για την τιμή του χρυσού εντοπίζεται στο χθεσινό υψηλό στα 1293,95 δολάρια και στην συνέχεια στα υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας στα 1298,42 δολάρια η ουγγιά. Στον αντίποδα η άμεση στήριξη βρίσκεται στο χθεσινό χαμηλό στα 1280 δολάρια ενώ περισότεροι αγοραστές θα στηρίξουν τον χρυσό στο χαμηλό σημείο της προηγούμενης εβδομάδας στα 1276 δολάρια.

Check Also

τιμή χρυσού

Η τιμή του χρυσού σήμερα

Σε θετικό έδαφος κινείται ο χρυσός σήμερα, μετά από ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η αργία στις ΗΠΑ λόγω της εθνικής εορτής της Ημέρας της Ανεξαρτησίας περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την διακύμανση. Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,63%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.225,20 δολ. ανά ουγγιά (XAUUSD), ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add