Εθέρεουμ Ethereum

Ισχυρή αντίδραση για την τιμή του Εθερεουμ (Ethereum) από τις 4000

Συνεχίζεται η αντίδραση για την τιμή του ethereum για τρίτη ημέρα στη σειρά μετά τις ισχυρές απώλειες του Σαββατοκύριακου. Το εθερεουμ κατέγραψε κέρδη τις τάξεως του 4% την Δευτέρα ενώ σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει τα 4000 δολάρια με κέρδη μεγαλύτερα του 1%.

Σε μια δραματική συνεδρίαση το Σάββατο η τιμή του ethereum κατέγραψε απώλειες άνω του 20% καθώς από τα 4700 δολάρια έπεσε στα 2470 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Οκτωβρίου. Η ραγδαία πτώση οδήγησε την τιμή του ethereum κάτω σπό τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών ενισχύοντας την καθοδική τάση. Πριν το τέλος της συνεδρίασης οι αγοραστές κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα και η τιμή να επανέλθει πάνω από τον ΚΜΟ των 100 ημερών δίνοντας ελπίδες για περαιτέρω αντίδραση.

Προσπάθεια εξισορρόπησης σήμερα γίνεται και στα άλλα κρυπτονομίσματα με το bitcoin να καταγράφει κέρδη 1,36% στα 51231 δολάρια ενώ το κρυπτονόμισμα Cardano διαπραγματεύεται στα 1,4583 δολάρια με κέρδη 2,65%.

Διαβάστε περισσότερα για το τι είναι το Εθέρεουμ – Ethereum (ETH)

Πρόβλεψη τιμής ethereum

Το ethereum έχει διαμορφώσει μια ισχυρή βάση στήριξης πέριξ των 4000, η οποία έχει δώσει την ισχυρή αντίδραση του Οκτωβρίου που οδήγησε τις τιμές σε νέα ιστορικά υψηλά αλλά αποδείχθηκε πολύ ισχυρή και κατά την διόρθωση του Νοεμβρίου όπου κατάφερε και απορρόφησε όλους τους πωλητές.

Η βραχυχρόνια τάση επανήλθε σε ανοδικά καθώς σήμερα η τιμή του εθερεουμ επανήλθε πάνω από τον ΚΜΟ των 50 ημερών και τα 4400 δολάρια.

Σε περίπτωση που οι αγοραστές υπερισχύσουν σήμερα και η τιμή κλείσει πάνω από τα 4400 δολάρια δεν αποκλείεται μια ανοδική κίνηση στην περιοχή των 4750 δολαρίων, το υψηλό από την 1 Δεκεμβρίου. Ισχυρή διάσπαση της συγκεκριμένης αντίστασης θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα δοκιμή στα ιστορικά υψηλά πάνω από τα 4868 δολάρια.

Στον αντίποδα αδυναμία να διατηρηθεί η περιοχή των 4400 δολαρίων, μπορεί να οδηγήσει σε διόρθωση και σε νέα δοκιμασία της ισχυρής βάσης στήριξης των 4000 δολαρίων. Σε περίπτωση που οι πωλητές διασπάσουν την ισχυρή στήριξη δεν αποκλείεται μια υποχώρηση στα 3888 δολάρια και τον ΚΜΟ των 100 ημερών. Κάτω από τα 3888 δολάρια οι αρκούδες να ανακτήσουν τον έλεγχο και μπορεί να ξαναδοκιμάσουν τα πρόσφατα χαμηλά στα 3468 δολάρια.

Συμπερασματικά οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες συνεδριάσεις καθώς η νευρικότητα έχει αυξηθεί στην αγορά κρυπρονομισμάτων εξαιτίας και του φόβου που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη όμικρον στις διεθνείς αγορές.

Γράφημα από Τradingview

Check Also

κρυπτονομίσματα

Γιατί πέφτουν σήμερα τα κρυπτονομίσματα?

Ισχυρές πιέσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα είναι παράνομες.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add