Τα πρώτα κηπευτικά μάζεψαν απο το αγρόκτημά τους μέλη του ΟΚΑΝΑ

Με χαμόγελα ικανοποίησης αποτυπωμένα στα πρόσωπά τους για την πρώτη συγκομιδή από το αγρόκτημα τους ήταν τα μέλη των προγραμμάτων απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών), στη Θεσσαλονίκη.
Το αγρόκτημα καλλιεργείται από φέτος τον Απρίλιο, με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον και η συγκομιδή ήταν εντυπωσιακή. “Γυρίσαμε γεμάτοι ζαρζαβατικά και αρωματικά φυτά, ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, μελιτζάνες και… φυσικά η χαρά των μελών μας ήταν απερίγραπτη”, αναφέρει η υπεύθυνη του Εξειδικευμένου Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης (ΕΚΚΕΕ), Ελένη Χριστιά. “Έχουμε μισθώσει ένα αγρόκτημα έκτασης περίπου 1,5 στρέμματος που βρίσκεται στην περιοχή Πίριτσα Νέας Μαγνησίας του Δήμου Δέλτα, νομού Θεσσαλονίκης. Το καλλιεργεί μια ομάδα 15 ατόμων.

Η χαρά της δημιουργίας, η επαφή με τη φύση και οι γνώσεις που αποκτούν τους γεμίζουν αυτοπεποίθηση”, συμπληρώνει. Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε πρόγραμμα που υλοποιεί το ΕΚΚΕΕ με συμμετέχοντες απεξαρτημένα μέλη του ΟΚΑΝΑ (πρώην χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών) και μέλη προγραμμάτων φαρμακευτικής αντιμετώπισης της εξάρτησης που βρίσκονται σε στάδιο κοινωνικής επανένταξης.

Τα οπωροκηπευτικά του αγροκτήματος δίνονται στα μέλη του προγράμματος.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add