Τιμή Χρυσού σε Χαμηλό έξι Μηνών

Τιμή Χρυσού σε Χαμηλό έξι Μηνών

Συνεχίστηκε και σήμερα οι πτώση στην τιμή χρυσού καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από το πολύτιμο μέταλο και στρέφουν την προσοχή τους σε πιο επικυνδυνες επενδύσεις όπως οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα καθώς το Μπιτκοιν σήμερα έκανε νέο ιστορικό υψηλό στα  19864 δολάρια (BTCUSD). Το κλίμα ευφορίας στις αγορές ενισχύθηκε σήμερα μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρίας Moderna (MRNA) ότι  θα υποβάλει αίτημα στην ομοσπονδιακή υπηρεσία φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορωναιού.

Ο Νοέμβριος ήταν πολύ άσχημος μήνας για τον χρυσό καθώς έχασε πάνω από 6% τις αξίας του από την αρχή του μήνα. Η τιμή του χρυσού έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 1800 δολαρίων ανά ουγκιά και βρίσκετε στην χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο. Το αδύναμο δολάριο τον τελευταίο μήνα δεν λειτούργησε υποστηρικτικά για το χρυσό ενώ η σημερινή αντίδραση του αμερικανικού νομίσματος επιβάρυνε την τιμή του χρυσού.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν την διόρθωση στην τιμή του χρυσού αναμενώμενη μετά το ράλυ του καλοκαιρίου που οδήγησε την τιμή του πολύτιμου μετάλου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εν μέσω του φόβου της υγειονομικής κρίσης του κωροναιού. Τα θετικά νέα από τα εμβόλια του κορωναϊού αλλά και η επικράτηση του Μπαίντεν στις Αμερκάνικες εκλογές βελτίωσαν την ψυχολογία των επενδυτών οι οποίοι προεξοφλούν την επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό έχει δώσει ώθηση στις τιμές των μετοχών στην άλλη άκρη του Ατλαντικόυ με τον Dow Jones, Nasdaq και S&P 500 να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Πρόβλεψη τιμής χρυσού

Οι περισότερες επενδυτικές τράπεζες δεν έχουν αναθεωρήσει τις τιμές στόχους για την τιμή του χρυσού με τις περισσότερες να βλέπουν την τιμή πάνω από τα 1900 δολλάρια.

Ο χρυσός σήμερα διαπραγματεύται στα 1776 δολλάρια η ουγγιά, ενώ στη Ασία το πρωί βρισκόταν στο χαμηλό της ημέρας στα 1770 δολλάρια η ουγγιά. Με το άνοιγμά της Νέας Υόρκης ο χρυσός έφθασε στην υψηλότερη τιμή της ημέρας στα 1781 δολλάρια.

Η μακροχρόνια τάση πλέον έχει αντιστραφεί και πλέον οι πωλητές έχουν τον έλεγχο καθώς χθές η τίμη έσπασε την στήριξη του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών κάτι το οποίο είχε να συμβεί απο τον Μάρτιο του 2020. Η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 1757 δολλάρια το χαμηλό από τις 7 Ιουλίου. Αν οι αρκούδες καταφέρουν να σπάσουν αυτή την στήριξη η επόμενη στήριξη βρίσκεται στα 1670 δολάρια, το χαμηλό απο τις 8 Ιουνίου.

Η τιμή του χρυσού βρίσκεται πλέον σε υπερπουλημένη περιοχή, σύμφωνα με τον δείκτη της τεχνικής ανάλυσης RSI, και μία βίαιη θετική αντίδραση είναι πολυ πιθανή. Σε μια ανοδική κίνηση η πρώτη αντίσταση βρίσκετα στα 1800 που τέμνει ο ΚΜΟ των 200 ημερών που από στήριξη έχει αντιστραφεί τώρα σε αντίσταση. Αν η τιμή του χρυσού σπάσει αυτό το επίπεδο η πτωτική τάση θα ακυρωθεί και είναι πιθανό να δούμε μια κίνηση προς τα 1840 δολάρια το υψηλό της 24 Νοεμβρίου. Περαιτέρω άνοδο θα συναντήσει ισχυρούς πωλητές στα 1880 και τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

Διαβάστε επίσης: Χρήσιμες πληροφορίες για τον χρυσό

Check Also

Ο χρυσός στις σημερινές επενδύσεις

Ο χρυσός είναι ένα επενδυτικό αγαθό με χρηματιστηρακή αξία, η τιμή του οποίου μεταβάλλεται καθημερινά ανάλογα με την υπάρχουσα προσφορά και ζήτηση. Η τιμή του χρυσού καθορίζεται στην παγκόσμια αγορά σε δολάρια ΗΠΑ (USD) ανά ουγγιά χρυσού, π.χ. 1.200 δολάρια ανά ουγγιά. Η ουγγιά (ουγκιά ή ounce) αναλογεί σε 31,10 γραμμάρια. Αναλυτικότερα, χρησιμοποιείται ως μονάδα ...

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add