Ethereum

Απώλειες άνω του 6% για την τιμή του Ethereum

Ισχυρές απώλειες για την τιμή του Ethereum καταγράφεται σήμερα καθώς οι έντονες πωλήσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρη την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το Ethereum χάνει 6,13% και διαπραγματεύεται στα 4285 δολάρια καθώς η διόρθωση που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα μετά την κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών στα 4806 δολάρια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε κεφαλαιοποίηση είχε φθάσει σε υπεραγορασμένη περιοχή μετά το ράλι το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου από τα 2770 δολάρια και κατέληξε στα ιστορικά υψηλά. Η έντονα ανοδικά κίνηση έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς επενδυτές να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο των ΗΠΑ επίσης ώθησε αρκετούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων σε πωλήσεις καθώς ήταν ένα σχέδιο το οποίο είχε τραβήξει την προσοχή των επενδυτών, και λειτούργησε το “αγόρασε την φήμη πούλα στο γεγονός” στην ψυχολογία των επενδυτών. Επίσης η ψήφιση του νομοσχεδίου αύξησε τους φόβους για μεγαλύτερο έλεγχο αλλά και μεγαλύτερη φορολόγηση των χαρτοφυλακίων που κατέχουν κρυπτονομίσματα. Η παρέμβαση της Κίνας ενάντια στα κρυπτονομίσματα είχε οδηγήσει σε μεγάλη διόρθωση των Σεπτέμβριο και οι επενδυτές φοβούνται ότι μια παράμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην αγορά των κρυπτονομισμάτων θα οδηγήσει σε νέο ξεπούλημα.

Η τιμή του Ethereum έχει καταγράψει κέρδη της τάξεως του 478% από την αρχή του έτους ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει κέρδη της τάξεως του 40%. Η κεφαλαίοποίηση του Ethereum έχει υποχωρήσει σήμερα στα  506 δις δολάρια.

Σημεία ενδιαφέροντος για την τιμή του Ethereum

Η διάσπαση την ανοδικής γραμμής τάσης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την μελλοντική πορεία της τιμής του Ethereum. Τεχνικοί αναλυτές δεν αποκλείουν μια δοκιμή της ισχυρής στήριξης πέριξ των 4000 την οποία διαφυλάσσει ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών. Σε περίπτωση διάσπασης αυτής της στήριξης πιθανολογείται ότι οι πωλήσεις θα ενταθούν στοχεύοντας την επόμενη στήριξη στα 3656 δολάρια.

Στον αντίποδα μια ισχυρή επαναφορά πάνω από τα 4500 δολάρια θα διατηρήσει το θετικό momentum στοχεύοντας και πάλι τα ιστορικά υψηλά στα 4806 δολάρια.

Cardano και Bitcoin ακολουθούν στο βαθύ κόκκινο

Το bitcoin καταγράφει απώλειες άνω του 5% στα 60200 δολάρια με την συνολική αξία του στα 1,14 τρις. Το bitcoin είχε καταγράψει την προηγούμενη εβδομάδα ιστορικά υψηλά στα 69000 δολάρια. Το Cardano (ADA) διαπραγματεύεται με απώλειες 5,14% στα 1,9115 δολάρια με την μεσοπρόθεσμα τάση να έχει διαμορφωθεί σε αρνητική μη αποκλείοντας χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

 

Check Also

κρυπτονομίσματα

Γιατί πέφτουν σήμερα τα κρυπτονομίσματα?

Ισχυρές πιέσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα είναι παράνομες.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add