Διαγωνισμοι Eleftheria Karatsin Τα “ζωγραφοποιήματα” karatsin Τα “ζωγραφοποιήματα” είναι μία συλλογή 19 ποιημάτων της Ελευθερίας Καρατσίν, τα οποία ενέπνευσαν την ίδια σε ηλεκτρονικές ζωγραφικές δημιουργίες, περιλαμβανομένου και του ποιήματος στο κάθε ένα από αυτά. Στην έκθεση που φιλοξενεί το CAFE CREME στην Καρδία Θεσσαλονίκης, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα έργα, τα οποία είναι ...

f ζην

Διαγωνισμοι

Eleftheria Karatsin
Τα “ζωγραφοποιήματα”

karatsin

Τα “ζωγραφοποιήματα” είναι μία συλλογή 19 ποιημάτων της Ελευθερίας Καρατσίν, τα οποία ενέπνευσαν την ίδια σε ηλεκτρονικές ζωγραφικές δημιουργίες, περιλαμβανομένου και του ποιήματος στο κάθε ένα από αυτά. Στην έκθεση που φιλοξενεί το CAFE CREME στην Καρδία Θεσσαλονίκης, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα έργα, τα οποία είναι εκτυπωμένα σε τελαρωμένους καμβάδες σε διάσταση 28χ40cm. Σας περιμένουμε να ταξιδέψετε μαζί μας, μέσα από σκέψεις, σχέδια και χρώματα..

Οι εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη

Copyright IMPERIAL WARS MUSEUMS ΣΜΥΡΝΗ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (1880-1922)
Κεντρικό κτήριο
Εγκαίνια: 24 Ιανουαρίου 2012
Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου– 26 Φεβρουαρίου 2012
Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ και μια φωτογραφική έκθεση με οπτικό αρχειακό υλικό από αρχεία της Αμερικής και της Ευρώπης.

– ΖΗΣΗΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ ΠΛΗΘΟΔΟΜΕΣ
Κτήριο οδού Πειραιώς
Εγκαίνια: 25 Ιανουαρίου 2012
Διάρκεια έκθεσης: 26 Ιανουαρίου–19 Φεβρουαρίου 2012
Η έκθεση αρχιτεκτονικής του Ζήση Κοτιώνη με τίτλο «Πληθοδομές», σε επιμέλεια του Γιώργου Τζιρτζιλάκη, παρουσιάζει έρευνα του αρχιτέκτονα που θέτει σε ριζική κριτική το μοντέλο της ελληνικής πολυκατοικίας και το μοντέλο του αστικού κτηρίου κατοικίας εν γένει. Ο αρχιτέκτων βασισμένος στην κοινωνική κριτική της μεταπολεμικής κατοικίας που είχε σαν πυρήνα την οικογένεια, δημιουργεί εναλλακτικές μορφές και τύπους σύνθετων δομών αστικής κατοίκησης.

– 14 F/21 GR. NEOI ΓΑΛΛΟΙ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
Κτήριο οδού Πειραιώς
Εγκαίνια: αρχές Φεβρουαρίου
Διάρκεια έκθεσης: μέχρι μέσα Μαρτίου 2012
H έκθεση αφιερωμένη στο έργο νέων Ελλήνων και Γάλλων αρχιτεκτόνων (14 Γάλλοι και 21 Έλληνες) παρουσιάζει ένα πανόραμα νέων αρχιτεκτονικών αφηγήσεων για το Ελληνικό και το Γαλλικό αστικό και φυσικό τοπίο, αποκαλύπτει τις ανησυχίες, τους κοινούς προβληματισμούς, τους πειραματισμούς και τις αναζητήσεις του επαγγέλματος.

– MADE IN BRITAIN. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κτήριο οδού Πειραιώς
Εγκαίνια: μέσα Φεβρουαρίου
Διάρκεια έκθεσης: μέσα Φεβρουαρίου – μέσα Απριλίου 2012
Από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα οι αλλαγές στον ρόλο της τέχνης για την βρετανική κοινωνία και η μεταβολή της από δραστηριότητα που απευθυνόταν σε μια περιορισμένη ελίτ σε εξαιρετικά δημοφιλές πολιτιστικό προϊόν, σημάδεψαν την καλλιτεχνική παραγωγή καλλιτεχνών που ζούσαν και εργάζονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακριβώς αυτό το θέμα αποτελεί τον κεντρικό άξονα της έκθεσης Made in Britain.

– ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΙΤΤΑΣ. LANDART
Κτήριο οδού Πειραιώς [Εγκατάσταση στη ράμπα] Εγκαίνια: μέσα Φεβρουαρίου 2012
Διάρκεια έκθεσης: μέσα Φεβρουαρίου – αρχές Απριλίου 2012

monica
Σε μια περιπετειώδη και πειραματική διαδρομή των δημιουργημάτων της θα περιπλανηθεί η Μόνικα στις δύο εμφανίσεις της που θα πραγματοποιήσει στο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουλίου.

THE SOCIAL NETWORK
Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα. Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα
παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.Από τον γνωστό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ, μια ταινία που αποδεικνύει ότι δεν μπορείς να κάνεις 500 εκατομμύρια φίλους, χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «The Accidental Billionaires» του Μπεν Μέζρικ.

Wall Street: Money never sleeps

Ο Oliver Stone επιστρέφει δύο δεκαετίες και πλέον μετά το Wall Street του 1987 με ένα sequel πολλά υποσχόμενο. Το cast ανανεωμένο και με ονόματα που του δίνουν μεγάλο πρεστίζ, ενώ από το trailer κιόλας που κυκλοφόρησε μας δημιουργείται μία μεγάλη προσμονή να δούμε την ταινία.
O Gordon Gekko επιστρέφει από την φυλακή και αυτήν την φορά έχει σαν αποστολή του να προειδοποιήσει όλους του χρηματιστές για την επικείμενη καταστροφή της κρίσης και να διελευκάνει μαζί με έναν νεαρό χρηματιστή τον θάνατο του μέντορα του μικρού, ο οποίος είναι το ίδιο αδίστακτος με τον ίδιο. Βαθμολογία Super League live streaming

Wine of the month ερυθρό oinos

ΑRETI ερυθρό 2008 Κτήμα Βιβλία Χώρα
Περιοχή: Κοκκινοχώρι Καβάλας
Ποικιλία:Αγιωργίτικο 100%

Ένας τοπικός οίνος Παγγαίου, φτιαγμένος από την πασίγνωστη ποικιλία της Νεμέας Αγιωργίτικο με ένα διαφορετικό ύφος. Η Αρετή ερυθρό είναι μία από τις δύο ετικέτες του κτήματος με το ίδιο όνομα, που φέρουν το όνομα της δεκατριάχρονης κόρης του οινοποιού Βασίλη Τσακτσαρλή που είναι και ένας από τους συνιδιοκτήτες του κτήματος Βιβλία Χώρα. Ο κύριος όγκος των δύο ετικετών διατίθεται στις αγορές του εξωτερικού και μέχρι και το μήνα Ιούνιο, ήταν μία από τις τέσσερις επιλογές του Κωνσταντίνου Λαζαράκη M.W. που προσφέρονταν στους επιβάτες της AEGEAN, σε μία προσπάθεια γνωριμίας των κορυφαίων Ελλήνων παραγωγών και των ποικιλιών των σημαντικότερων οινοπαραγωγών περιοχών της χώρας μας.
Η Αρετή ερυθρό 2008, παλαίωσε για 12 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια, έχει χρώμα βαθύ ρουμπινί, μύτη έντονη, με αρώματα κόκκινων φρούτων, κερασιού, κέδρου και νότες μπαχαρικών. Παλέτα ισορροπημένη, μαλακές τανίνες, μέτριο+ σώμα, αλκοόλ 14% και μακριά φρουτώδης επίγευση. Καλύτερο μέχρι το 2018.
Τιμή:14,80€
Βαθμολογία:17,5+

krasiagr.blogspot.com

Το futuresandoptions.gr στηρίζει την αγωνιστική ιστιοπλοΐα

fin1

fin2

Kαινούριες έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού. oinos

[wine] Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά. Δύο νέες έρευνες καταλήγουν σε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο το Cabernet sauvignon, το merlot, και άλλες ποικιλίες κόκκινου κρασιού επιδρούν στην υγεία της καρδιάς

.Στην πρώτη από τις δύο μελέτες, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ulm, στη Γερμανία, διερεύνησαν τη βιολογική συμπεριφορά της ρεσβερατρόλης.

Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται στην φλούδα των κόκκινων σταφυλιών και έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί έναν δραστικό βιολογικό παράγοντα που μπορεί να προσφέρει προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, το διαβήτη τύπου 2 και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να μειώσει την παχυσαρκία με την αποτροπή της πλήρους ωρίμανσης των ανώριμων κυττάρων λίπους και επίσης να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της σιρτουίνης 1 (Sirt 1), μιας πρωτεΐνης που προστατεύει την καρδιά από τη φλεγμονή.

Εργαστηριακές δοκιμές που έγιναν in vitro στα ανθρώπινα κύτταρα έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη επηρέασε τη μορφή και τη λειτουργία των κυττάρων λίπους. Η ρεσβερατρόλη μπλόκαρε τα ανώριμα κύτταρα λίπους από την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση, κάτι που με τη σειρά του επηρέασε την ικανότητα των λιποκυττάρων να λειτουργήσουν.

Αρκετές μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει ζώα για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της ρεσβερατρόλης αλλά το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πρώτα πειράματα, που χρησιμοποιούν ανθρώπινα κύτταρα λίπους.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η ρεσβερατρόλη τόνωσε την πρόσληψη γλυκόζης στα ανθρώπινα λιπώδη κύτταρα και μπλόκαρε τη μετατροπή της σε λίπος. Επιπλέον η ρεσβερατρόλη είχε θετικές επιδράσεις στη σιρτουίνη 1.

Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και άλλων μεταβολικών συμπτωμάτων, που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας περίπου 1,6 δισεκατομμύρια άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω είναι υπέρβαροι – που σημαίνει ότι έχουν δείκτη μάζας σώματος (BMI) 25 ή υψηλότερο – και τουλάχιστον 400 εκατομμύρια άνθρωποι είναι παχύσαρκοι –δηλαδή έχουν ΔΜΣ 30 ή υψηλότερο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα υπάρχουν 2,3 δισεκατομμύρια υπέρβαροι ενήλικες και πάνω από 700 εκατομμύρια παχύσαρκοι ενήλικες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

«Τα ευρήματά μας ανοίγουν μια νέα προοπτική για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η ρεσβερατρόλη στην πρόληψη ή τη θεραπεία της παχυσαρκίας και των μεταβολικών παθήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά η ερευνητική ομάδα.

Δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα για γερή καρδιά

Στη δεύτερη μελέτη ερευνητές από το Ισραηλινό Institute of Technology στη Χάιφα διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρασί βελτίωσε την υγεία των κυττάρων σε αιμοφόρα αγγεία. Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 15 υγιείς ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας 29 ετών, οι οποίοι συμφώνησαν να καταναλώνουν δύο ποτήρια κόκκινο κρασί καθημερινά για 3 συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγματα αίματος στην αρχή και στο τέλος καθεμιάς από τις τρεις εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί η λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι «η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου κρασιού για 21 συνεχόμενες ημέρες ενισχύει σημαντικά την αγγειακή ενδοθηλιακή λειτουργία», που σημαίνει ότι βελτιώνει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος και την υγεία της καρδιάς.

«Η συχνότητα των καρδιαγγειακών νοσημάτων πέφτει σε πληθυσμούς που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρασιού», επεσήμανε η ερευνητική ομάδα. «Η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού κάνει καλό στην καρδιά αν και οι μηχανισμοί που αποτελούν τη βάση αυτής της προστασίας παραμένουν ασαφείς.»

oinos

[drambuie] Το Drambuie έκλεισε έναν αιώνα ζωής!
Νέα εμφάνιση αλλά και επετειακό πάρτυ

100 χρόνια πέρασαν από την πρώτη εμφιάλωση του Drambuie το 1909 στο Εδιμβούργο, και το γνωστό ποτό αλλάζει την εικόνα του!

Το μπουκάλι που παρέμεινε ίδιο από τη γέννηση του Drambuie, αλλάζει για να προσαρμοστεί στα νέα μοντέρνα δεδομένα, αλλά η γεύση φυσικά παραμένει η ίδια. Η νέα συσκευασία είναι διάφανη, πιο ψηλή και πιο λεπτή από την προηγούμενη, αναδεικνύονταςτο κεχριμπαρένιο χρώμα του Drambuie, ενώ το λογότυπο στολίζεται από τέσσερα διαμάντια. Το Drambuie γεννήθηκε πριν από 260 χρόνια και η μυστική του συνταγή αποτελείται από βότανα, μπαχαρικά, μέλι και πεπαλαιωμένα σκοτσέζικα ουίσκι!

Προς τιμήν των 100 χρόνων του μάλιστα το Drambuie γιορτάζει με ένα μυστικό πάρτυ στις 26 Νοεμβρίου κάπου στο κέντρο της Αθήνας (ο ακριβής τόπος παραμένει… κρυφός!).

Μυστηριακή ατμόσφαιρα, κοκτέιλ, δυσεύρευτες προσκλήσεις και πολύ μουσική συνθέτουν το πολυσυζητημένο πάρτυ!

AZZURRO (Sea & Feel)

Το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας ήταν η βασική έμπνευση για τη δημιουργία του Azzurro, ενός ξεχωριστού restaurant – bar πάνω ακριβώς στο κύμα.

[azzuro1]

Πληροφορίες για χρηματοοικονομικά παράγωγα, μετοχές, εμπορεύματα, ισοτιμίες. Οικονομικά νέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Τι είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση;

 

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add