Μάρκετινγκ περιεχομένου: Πως θα δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική

Με τον όρο μάρκετινγκ περιεχομένου εννοούμε τη δημιουργία και τη διάδοση ποιοτικού περιεχομένου με στόχο τη μετατροπή των επισκεπτών του site μας σε πελάτες, και των πελατών σε επαναλαμβανόμενους πελάτες (conversion).

Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς, και το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται ένας ιστότοπος και η διαδικτυακή σας επιχείρησή κατ´επέκταση. Παρά το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες ιστότοπων το γνωρίζουν αυτό, μας εκπλήσσει πως δεν έχουν μια προγραμματισμένη στρατηγική δημιουργίας περιεχομένου. Το μάρκετινγκ περιεχομένου δεν είναι τόσο δύσκολο όσο η φράση το κάνει να ακούγεται.

Στο άρθρο μας θα σας αναπτύξουμε 5 γρήγορες κινήσεις για την κατάρτιση μιας στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου. Διαβάστε ποια είναι αυτά τα βασικά για να καταλάβετε και στη συνέχεια να χαράξετε μια στρατηγική.

Τα 5 ποιο αποτελεσματικά βήματα για την στρατηγική του μάρκετινγκ περιεχομένου

1. Το κοινό στόχος σας:
Γνωρίστε το κοινό σας. Πρέπει να είστε συγκεκριμένοι. Πρέπει να ξέρετε συγκεκριμένα σε ποιον θέλετε να απευθυνθείτε. Μια σαφής ιδέα για το κοινό σας, ποιοι είναι, πού ζουν, πόσο χρονών είναι, ποιες συσκευές χρησιμοποιούν για να δουν το περιεχόμενό σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να σχεδιάσετε μια στρατηγική.

2. Τι κάνουν συνήθως όταν είναι συνδεδεμένοι:
Η κατανόηση του τι κάνει το κοινό σας στο διαδίκτυο, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μάθετε πού αναρτάται το κοινό-στόχος σας και τι κάνουν. Είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο να αναλύσετε τον ιστότοπο των ανταγωνιστών σας.

3. Τι τους αρέσει να διαβάζουν:
Με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώσατε, θα πρέπει να μπορείτε να μάθετε τι είδους περιεχόμενο το κοινό σας θέλει να διαβάσει. Κοιτάξτε τους ανταγωνιστές σας και προσπαθήστε να υπολογίσετε ποιο περιεχόμενο το κοινό-στόχος σας χρειάζεται ή θέλει, αλλά δεν το έχετε παράσχει ακόμα.

Πηγαίνετε για μοναδικό, υψηλής ποιότητας περιεχόμενα με έναν συναρπαστικό τρόπο να το παρουσιάσετε. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε χρήσιμο περιεχόμενο, ώστε το κοινό σας που θα βρεθεί στην ιστοσελίδα σας να μην χάσει τον χρόνο του, διότι αν το κάνουν δεν θα επιστρέψουν ξανά στον ιστότοπό σας.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χτίσετε την εμπιστοσύνη και να ενισχύετε την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου σας.

4. Δημιουργία περιεχομένου:
Τώρα έρχεται το δύσκολο κομμάτι. Μόλις το έχετε καταλάβει όλα, έχετε κάνει ένα σχέδιο, θα πρέπει να δείτε την σωστή εκτέλεση. Σας προτείνουμε να προσλάβετε κειμενογράφους με αρκετή πείρα και εμπειρία πάνω στην συγγραφή κειμένων για το διαδίκτυο και την εταιρία σας.

Η στρατηγική σας πρέπει να σχεδιαστεί για περίοδο τριών έως έξι μηνών με σταθερό αριθμό δημοσιεύσεων για κάθε εβδομάδα.

5. Αναλύστε τα δεδομένα σας:
Κατόπιν θα πρέπει να παρακολουθείτε τακτικά το περιεχόμενό σας που το ανεβάζετε στο διαδίκτυο (τόσο στην ιστοσελίδα σας όσο και στο social media). Μετά από τρεις ή έξι μήνες θα πρέπει να εξετάσετε όλα τα δεδομένα σας και να δείτε τι λειτούργησε καλύτερα και τι όχι για το κοινό σας και να προσπαθήσετε να καταλάβετε το γιατί. Με βάση την ανάλυση, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε την επόμενη στρατηγική περιεχομένου.

a7712e2f91c841f0eb079475d9cb6680fa650add